Za domovino v Peking z Možino!

21.1.2022 | 12:15

Za domovino v Peking z Možino!

Glosa novinarja ekipe Andreja Miljkovića.

Precej prekratko je trajal nastop slovenske rokometne reprezentance na evropskem prvenstvu na Madžarskem, da bi lahko zares sodil, kako so se odrezali kolegi, ki so nam ta športni dogodek iz bratske vzhodne sosede približevali na programih TV Slovenija. A z vsem spoštovanjem do komentatorja tekem Tomaža Kovšce in njegovih sodelavcev – vem, kdo bi se brez kančka dvoma odrezal precej bolje od njih. Resda je bil ravno v teh rokometnih dneh zelo zaposlen z drugimi stvarmi, a ni vrag, da bi v svoj natrpan urnik ob klicu domovine znal umestiti še eno zadolžitev.

Ne razumem vas, ljubi rojaki, zakaj ste se tako zelo pritoževali nad njegovim kimajoče smejočim se intervjujem s slovenskim premierjem in še bolj nad njegovim propagandnim filmčkom z naslovom Utrip. Ne razumem vas, ker je na drugi strani meni ves čas lahko hodilo po glavi le to, kako sijajno bi bilo, če bi Jože Možina ob teh dveh presežkih našega poklica želel – ker da bi smel, ob njegovi cehovski edinstvenosti tako ali tako ne more biti dvoma – skočiti še na Madžarsko.

Sploh v tej čudovito svobodni državi, v kateri bi lahko spotoma posnel še kakšno nadaljevanje svojega filmčka, bi se brez kančka dvoma znašel odlično in povsem spodletelemu nastopu slovenske rokometne izbrane vrste dal tisto, kar je z novinarskega gledišča tako zelo manjkalo. Ne samo, da bi vam – kot je ugotavljal neki drugi novinarski kolega – odločilno tekmo proti Črni gori znal pričarati tako, da bi vas prepričal, da je na njej zmagala Slovenija; ker če kdo, potem zna prav on ugotoviti in določiti, kdo je zmagal na kateri bitki, tudi če svet pravi drugače. Predvsem bi končno znal prepoznati vse tisto, kar je bilo v slovenski reprezentanci resnično narobe.

Celoten zapis si lahko prebere na spletni strani Ekipe.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (7)

21.1.2022–3     + (14)     – (17)     Oceni vl 

Strel v polno! Hvala novinarju za idejo postaviti državotvornega Jožeta Možino na prestol in bi iz višine še lažje komentiral in postavil na pravo mesto zadeve, ki so črne, a bi potem postale bele ( dražgoška bitka)! (vika lozar)

22.1.2022—     + (17)     – (17)     Oceni navi 

Nekateri še vedno verjamejo v pravljico o dražgoški bitki. Tudi preživeli domačini jim ne odprejo oči, kaj se je resnično dogajalo v Dražgošah.

22.1.2022—     + (9)     – (9)     Oceni Vili 

Drażgoše, vas nesrečna, le zaradi brezupne ideologije

26.1.2022–3     + (9)     – (12)     Oceni Lojzekov stric 

Prav tragikomicne so te maskarade v Lazgosah in to politikantvo tam na grobovih pove o slavilcih vse.

26.1.2022–5     + (3)     – (8)     Oceni Lojzekov stric 

Prav tragikomicne so te maskarade v Lazgosah in to politikantvo tam na grobovih pove o slavilcih vse.

26.1.2022+1     + (10)     – (9)     Oceni miha 

Vsem ki ne razumejo Dražgoš? Pobijal pa zažigal so švabi in ne partizani, zatorej ni jasno zakaj take neumnosti pišete? To je čisti dokaz kako ste napumpani in neumni, če takih osnovnih zadev ne razumete.

27.1.2022+2     + (7)     – (5)     Oceni miha 

Človek ne more verjet, modelu je pravlica, da so ljudem v Dražgošah požgal bajte in večino postrelil? Kolk trapast moraš bit, da kaj takega izjaviš? Precej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava