Spoznavamo poklice - mehatronik operater

20.1.2022 | 11:45

Spoznavamo poklice - mehatronik operater
Spoznavamo poklice - mehatronik operater

V okviru projekta Obrtna pot so v organizaciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Metlika učenci zadnje triade osnovnih šol Metlika in Podzemelj v petek, 7. januarja, spoznali še poklic MEHATRONIK OPERATER. Zanimanje učencev je bilo zelo veliko, tako da smo prijavljenih 25 učencev razdelili v dve večji skupini.

Obiskali so podjetje Špica d.o.o. v Metliki. V novih prostorih računovodskega servisa je dejavnosti podjetja najprej predstavila direktorica Tatjana Adlešič, nato pa so z vodjo poslovne enote CNC obdelava kovin Mihom Adlešičem odšli še v proizvodne prostore.

Z zanimanjem so sledili njegovi razlagi o materialih in njihovi različni uporabnosti, ogledali so si sodobne CNC obdelovalne stroje, pa tudi tiste malo starejše za lažjo predstavo o delu in hitrem napredku pri razvoju strojev, sodobne merilne naprave, najbolj pa jih je navdušil robot Vinko. Poskusili so se tudi s praktičnim delom, tako da so vrtali so luknje, s posebnim orodjem »pobirali« robove, poskusili so se tudi v merjenju z laserjem. Na koncu so si ogledali in v roke lahko prijeli široko paleto izdelkov, ki jih mnogokrat v vsakdanji uporabi skoraj ne opazimo.

Tudi radovednih vprašanj ni manjkalo, predvsem pa so bili zadovoljni, da so lahko v živo spoznali tako zanimivo proizvodnjo. Povedali so še, da si takšnih priložnosti še želijo, nekateri so namignili, da jih predstavljeni poklic resno zanima.

V Metliki je zanimanje še za šesti poklic - elektroinštalater in upamo, da bomo lahko kmalu izvedli tudi to predstavitev.

Jožica Bajuk, sekretarka OOZ Metlika

Galerija

_zzzzzmetlika (1)
_zzzzzmetlika (10)
_zzzzzmetlika (11)
_zzzzzmetlika (2)
_zzzzzmetlika (3)
_zzzzzmetlika (4)
_zzzzzmetlika (5)
_zzzzzmetlika (6)
_zzzzzmetlika (7)
_zzzzzmetlika (8)
_zzzzzmetlika (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava