Una Grubešič - dvojna prvakinja

19.1.2022 | 09:30

Una Grubešič in trener Gregor Ficko (foto: arhiv Teniške akademije Gospod Ficko (GFTA))

Una Grubešič in trener Gregor Ficko (foto: arhiv Teniške akademije Gospod Ficko (GFTA))

Una Grubešič - dvojna prvakinja

Una Grubešič, članica Teniške akademije Gospod Ficko (GFTA), dosegla dvojni državni naslov na državnem prvenstvu v Mariboru

Una Grubešič, članica Teniške akademije Gospod Ficko (GFTA), že dlje časa opozarja nase. Štirinajstega januarja letos je to potrdila z dvojnim naslovom na zimskem državnem teniškem prvenstvu za deklice in dečke do 12 let v Mariboru. V konkurenci deklic je bilo v žrebu 64 igralk, Una pa je na poti do finala oddala le pet iger. Odpor ji je šele v finalu nudila trenutno najbližja in edina resnejša konkurentka v Sloveniji, Sara Kovačevič iz Ljubljane, ki jo je Una ugnala z 2:6, s 6:2 in 6:2. Una je trenutno v Sloveniji z velikim naskokom vodilna igralka v tej kategoriji in se bo začela resneje spogledovati z mednarodno konkurenco do 12 in 14 let, da bo lahko obdržala visoko raven igre ter motivacijo za nadaljnje delo.

Grubešičeva je z omenjenim uspehom še povečala prednost na slovenski jakostni lestvici do 12 let in tako z velikim naskokom zaseda prvo mesto v državi. S tem je tudi že močneje utrdila svoj položaj v slovenski reprezentanci do 12 let, ki jo sestavljajo tri najboljše igralke v državi, ki bodo v sezoni 2022 zastopale Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih. S partnerko Saro Kovačevič sta osvojili tudi naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic, do katerega sta prišli brez oddanega niza.

Gregor Ficko

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava