Veje vaših dreves ne smejo segati nad ceste ali pločnike

17.1.2022 | 09:00

Še vedno lahko zapade sneg  - pluženje bo neprimerno lažje, če bodo imeli izvajalci zimske službe nemoten dostop ...

Še vedno lahko zapade sneg  - pluženje bo neprimerno lažje, če bodo imeli izvajalci zimske službe nemoten dostop ...

S ciljem zagotovitve čim večje varnosti v prometu in preglednosti ob cestah je Občina Sevnica opravila sestanek z vzdrževalcem kategoriziranih cest – javnih poti in lokalnih cest Komunalo d.o.o. Sevnica. Trenutni čas mirovanja vegetacije in čas brez snega je primeren tudi za posege vzdrževanja in čiščenja obcestnega drevja in vejevja.

Zaradi prekomernega poseganja vej na cestišče in v obcestni prostor je marsikje lahko bistveno zmanjšana preglednost, lahko pa prihaja tudi do poškodb tako osebnih kot tudi večjih vozil kot so avtobusi, gasilska vozila in tovornjaki.

Na relacijah šolskih prevozov je varnost še toliko bolj izpostavljena, zato si želimo dobrega sodelovanja lastnikov oziroma uporabnikov zemljišč ob občinskih cestah pri zagotavljanju rednega obrezovanja in vzdrževanja drevja in druge vegetacije, ki bi lahko poslabšala in onemogočila preglednost ter ovirala promet. Pri zimskem vzdrževanju vegetacije in obrezovanju drevja je pomembno, da veje ne segajo v cestno telo in na pločnike.

V tem času leta so še vedno možne snežne padavine. S sodelovanjem vseh bo vzdrževalcem in izvajalcem javne službe omogočeno nemoteno opravljanje storitev, za dosledne ureditve pa bodo hvaležni predvsem vozniki in udeleženci v prometu.

Občinska uprava Občine Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava