Tekmovanje v streljanju z zračno puško

14.1.2022 | 10:40

Na strelski črti

Na strelski črti

Društvo vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine je organiziralo prvo v nizu strelskih tekem v streljanju z zračno puško, ki se jih udeležujejo ekipe domoljubnih, veteranskih in invalidskih organizacij na področju Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Prvega tekmovanja so se udeležile ekipe iz Društva vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine, Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto, Policijsko veteranskega društva SEVER Dolenjska in Bela krajine, Območnega združenja zveze veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska, Društvo upokojencev Novo mesto in Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto. Skupno se je tekmovanja udeležilo 7 ekip, vojni invalidi so imeli dve ekipi in 21 posameznikov.

Tekma je bila izvedena na strelišču Strelskega društva Gorjanci. Kot je v navadi, so bili rezultati za prva mesta zelo tesni. Prvo mesto je osvojila ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto s 511 točkami. Druga je bila ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska s 509 točkami. Tretji so bili člani ekipe Policijsko veteranskega društva Sever s 498 točkami, le dve točki več od ekipe Zveze borcev za vrednote NOB Novo mesto, ki je imela 487 točk. Peto in šesto mesto sta osvojili ekipi Društva vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine I in II. Sedma je bila ekipa Društva upokojencev Novo mesto.

Najboljši posameznik je bil Peter Goršin iz OZVVS Dolenjska s 179 točkami. Drugi je bil Srečko Hudoklin OZSČ Novo mesto s 174 točkami, kolikor jih je imel tudi tretje uvrščeni Mirko Bele iz OZVVS Dolenjska. Pokale in medalje je podelil predsednik Društva vojnih invalidov mag. Zvonko Špelko.

Tekma je bila organizirana v pogojih delovanja v epidemioloških razmerah. Naslednja tekma bo predvidoma v februarju, če bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

Besedilo in fotografije: Vasilije Maraš

Galerija

1_Pokali in medalje cakajo na dobitnike
2_Cakajoc na svoj nastop
3_Na strelski crti
4_Vnos rezultatov v racunalnik
5_Priprava na podelitev priznanj
6_Najboljse ekipe
7_Drugi najboljsi strelec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava