DL: Diamantna ljubezen zakoncev Škufca

13.1.2022 | 14:45

DL: Diamantna ljubezen zakoncev Škufca

Marica in Franc Škufca iz Novega mesta sta slavila 60 let zakonskega življenja in tako proslavila diamantno, po nekaterih prepričanjih pa biserno poroko – to je namreč večna in nerešena polemika. A pomembna sta le dolgoletna ljubezen in medsebojno spoštovanje. Spoznala sta se že kot najstnika, razvila se je ljubezen, in še preden je Franc odšel v takratni Titograd oz. današnjo Podgorico k vojakom, je bil že na poti njun sin Miro. Tako sta se poročila šele po odsluženi vojaščini.

Sicer pa je Franc dolga leta služboval v Gotenici, kjer je vozil kamion, občasno pa bil tudi osebni voznik Ivana Mačka Matije. Sprva sta si z ženo ustvarila dom v Kočevju, a ju je Novo mesto vedno vleklo nazaj, zato sta se vrnila in v Regrči vasi zgradila hišo. Franc je kmalu zamenjal službo, šel k TO Novo mesto in aktivno sodeloval tudi v osamosvojitveni vojni, Marica pa je službo našla v Tiskarni Novo mesto.

Kot upokojenca danes uživata na svojem vrtu pred domačo hišo in v vinogradu v Semiču, kar nedvomno prispeva k trdnemu zdravju obeh.

Članek je bil objavljen v 48. številki Dolenjskega lista 2. decembra 2021

R. Mikec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava