Krvodajalska akcija za občinarje

12.1.2022 | 08:20

Krvodajalska akcija za občinarje

Vabimo župane, direktorje občinskih uprav in svetnike MO Novo mesto, Straža, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Šmarješke Toplice, Šentjernej, Škocjan, Žužemberk ter zaposlene na Upravni enoti NM, da odprete srca in se nam kot prostovoljni krvodajalec pridružite na 5. krvodajalski akciji občinskih uprav v okviru Območnega združenja RKS Novo mesto,

ki bo v torek, 18. 1. 2022 od 7.  do 11. ure,

v Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Dobrodošli. 

Pomembna navodila:

Krvodajalce naprošamo, da nekaj dni prej svoj prihod potrdijo in se dogovorijo o uri na tel. št. 01/54 38 340 (Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto), ker krvodajalske akcije zaradi preprečevanja prenosov bolezni potekajo na prilagojen način.

Na dan odvzema pozajtrkujte lahek nemasten obrok in zaužijte veliko tekočine.

Kri lahko darujejo zdrave osebe med 18. in 65. letom, ki izpolnjujejo tudi dodatna merila za izbor krvodajalca. Krvodajalci lahko darujejo polno kri vsake 3 mesece, krvodajalke pa vsake 4 mesece. V kolikor ste bili v zadnjem mesecu bolni, ste jemali ali jemljete zdravila, ste imeli v zadnje pol leta operacijo, opravljeno diagnostično preiskavo, tetovažo, prebadanje kože, akupunkturo ali ste v zadnjem letu potovali izven države, se lahko o primernosti za darovanje krvi predhodno posvetujete z zdravnikom Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto.

Zaradi zagotavljanja nemotenega zdravljenja s krvjo je darovanje krvi nujna zdravstvena storitev, zato darovanje krvi NI POGOJENO z izpolnjevanjem PCT pogoja (Odlok 2882, 18. 9. 2021).

OZ RKS Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava