Bela krajina na Expo2020 Dubai

11.1.2022 | 09:00

Bela krajina na Expo2020 Dubai

Začenja se predstavitev turistične destinacije Bela krajina na svetovni razstavi EXPO Dubai 2020. V okviru promocije makro regije Osrednja Slovenija, v skupnem sodelovanju z destinacijama Turizem Ljubljana in Kočevsko, bo predstavitev Bele krajine potekala do konca tega tedna. Svetovno javnost bomo nagovarjali z zgodbami, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave in bogate kulturne dediščine, trajnostne mobilnosti, povezovanju ter inovacijah.

Bela krajina bo obiskovalce z multimedijskimi predstavitvami popeljala v deželo »srčnih ljudi«. Z uporabo naprednih digitalnih rešitev bomo omogočili virtualni obisk naše največje turistične atrakcije, reke Kolpe, ki jo bodo obiskovalci doživeli na inovativen način preko virtualnega čolnarjenja. Reka Kolpa že več kot 10 let nosi prestižen naziv Evropske destinacije odličnosti, kar jo umešča v priljubljene kotičke Slovenije, zavezane trajnostnemu in odgovornemu turizmu.

V sklopu predstavitev bo na voljo virtualni kolesarski izlet iz Ljubljane prek Kočevskega, do Bele krajine. S kolesarsko simulacijo se bodo obiskovalci lahko podali na virtualno kolesarsko traso po Beli krajini, ki ponuja širše informacije o lokacijah naše turistične ponudbe. Poleg promocije destinacije želimo skupaj, na inovativen način, poudariti pomembnost gibanja ter ohranjanja zdravega načina življenja.

V predstavitvenem delu paviljona se bodo na LCD površinah predvajali promocijski filmi z vsebinami skupne ponudbe makro regije Osrednja Slovenija in specifična ponudba turistične destinacije Bela krajina, s poudarki aktivnega doživetja ter kolesarskega povezovanja regije, kot pomembne oblike trajnostne mobilnosti.

V urniku različnih dogodkov je 13. januarja načrtovan obisk paviljona s strani slovenske poslovne delegacije Osrednje Slovenije. Hkrati bo Slovenska turistična organizacija (STO) organizirala delavnico s promocijo turističnega gospodarstva in ogled paviljona za turistične agencije.

Slovenija se v Dubaju predstavlja z geslom »Slovenia. Green and Smart Experience«, pri čemer izpostavlja trajnostno, sodobno in ustvarjalno plat značaja Slovenije. Slovenski paviljon je na razstavi zasnovan kot pametno okolje, ki obiskovalcem omogoča virtualni obisk in izkušnjo prihodnosti z uporabo naprednih digitalnih rešitev.

Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo Dubai, ki bo trajala do konca marca, je do sedaj obiskalo več kot 370.000 obiskovalcev.

RIC Bela krajina

Galerija

_zzzzzzbk (1)
_zzzzzzbk (2)
_zzzzzzbk (3)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava