Pregled leta 2021 v Klubu posavskih študentov

9.1.2022 | 11:00

Pregled leta 2021 v Klubu posavskih študentov
Pregled leta 2021 v Klubu posavskih študentov
Pregled leta 2021 v Klubu posavskih študentov
Pregled leta 2021 v Klubu posavskih študentov
Pregled leta 2021 v Klubu posavskih študentov

Klub posavskih študentov se spominja uspešnih projektov, ki so jih v preteklem letu pripravili za dijake in študente Posavja.

V času, ko druženje ni bilo mogoče, smo ravno to najbolj pogrešali in pripravili družabne večere KPŠpila na spletu z igranjem iger. V februarju smo za dijake pripravili dogodek o študiju, na katerem so študenti različnih smeri odgovarjali na raznolika vprašanja o študentskem življenju in študijskih smereh.

V aprilu smo po spletu prenašali tradicionalno konferenco TedXKrško, na kateri sta se kot govorki predstavili tudi Posavki Maruša Juvanc in Lučka Bibič.

Junija je vodstvo kluba iz rok Neže Jurečič prevzela Eva Molek.

V julij smo vstopili v športnem duhu in organizirali športno popoldne za vse košarkaške navdušence. Na Košarkaškem turnirju 3x3 v Podbočju ni primanjkovalo dobre volje in zagretosti.

Julija smo prav tako v objemu narave pred Kostanjeviško jamo izvedli dogodek Jamski, kjer smo na odru gostili eno najbolj priljubljenih skupin na slovenskem glasbenem prostoru- Hamo&Tribute 2 Love.

V mesecu juliju in avgustu smo za svoje člane pripravili prav poseben izziv posavski bucket list ali AJMERcheck. Izziv je bil dobra priložnost za vse, ki so si želeli pobliže spoznati domače kraje, izkusiti njegove dobrote in hkrati osvojiti kakšno izmed mamljivih nagrad. Seznam je vseboval 12 bolj ali manj znanih lokacij po celotnem Posavju. V stik smo stopili tudi z nekaj lokalnimi ponudniki pri katerih so udeleženci lahko koristili ugodnosti v obliki kuponov za hrano ali pijačo.

Tudi avgusta nismo pozabili na rekreacijo in v Kostanjevici na Krki športali na Grem Beach rekreativnem turnirju iz odbojke na mivki.

Septembra smo se kot vsako leto zabavali na Mladinskem kulturnem festivalu. V pestrem dvodnevnem dogajanju je čisto vsak lahko našel nekaj zase, hkrati pa je bil obisk odlična priložnost za druženje s prijatelji. Čudovit ambient nam je prvi dan festivala pričarala Vinska klet Krško, kjer sta nas na stand up večeru zabavala Suha potepuha, Rok Škrlep in Dino Kapetanović. Drugi dan se je odvijalo pestro dogajanje- družili smo se cel dan, dobro smo jedli, ustvarjali, se igrali in raziskovali. Mladi arhitektki, Krčanka Ajda Žagar in Mojca Pavlič sta predstavili svoj projekt Kako bi med vrtcem, osnovno šolo, kulturnim domom in avtobusno ter železniško postajo Krško naredili povezavo?

V oktobru smo v duhu pričetka novega šolskega leta odprli prijave za Začetni tečaj ruščine, kjer nas je Valentina Žabkar naučila ruske pisave, osnov slovnice in besedišča, seveda pa ni manjkalo tudi zabavnejših in vsakdanjih tem.

Novembra smo skupaj s skavti stega Krško 1 očistili lokalno okolje. Tako smo skupaj naredili nekaj dobrega za naravo in okolje, v katerem živimo.

V zadnjem mesecu tega leta smo s projektom Varno s ŠKIS-om obeležili dan boja proti aidsu in o tej bolezni ozaveščali dijake na Gimnaziji Brežice in Šolskem centru Krško-Sevnica.

Na Jahorino smo za podaljšan vikend peljali avtobus veselih smučarjev. Poleg smučanja smo se zabavali ob prvih zavojih z bordom, družabnimi igrami, karaokami in izletom v Sarajevo.

Isti mesec smo sodelovali pri različnih dobrodelnih projektih. Pri akciji Božiček za en dan smo ljudi pozivali, da v prazničnem času otrokom iz družin v stiski, z nakupom darila pričarajo nasmeh. Z Valvasorjevo knjižnico Krško smo organizirali zbirno mesto daril. Sodelovali smo v akciji Mala pozornost za veliko veselje, kjer smo z ročno izdelanimi voščilnicami obadarili oskrbovance domov starejših občanov po Sloveniji. Z donacijo šolskih potrebščin, družabnih iger in sladkarij smo razveselili osnovnošolce dr. Mihajla Rostoharja. Nismo pozabili tudi na naše kosmatince, saj smo Društvu za zaščito živali Posavje pripravili slastna in zabavna darila. Z darili smo razveselili tudi Dom starejših občanov Krško.

Zahvaljujemo se vsem, ki nam delovanje omogočate, Zvezi študentskih klubov Slovenije, Študentski organizaciji Slovenije, Občini Krško, vsem, ki z veseljem sodelujete z nami, Mladinskemu centru Krško, Valvasorjevi knjižnici, Športnemu društvu Telovaj in vsakemu, ki nas podpira in razveseljuje z obiskovanjem dogodkov.

KPŠ

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava