Melania Trump prodaja svoj klobuk za najmanj 220 tisoč evrov

5.1.2022 | 12:40

Profimedia

Profimedia

Žena nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa na dražbi prodaja beli klobuk, ki ga je nosila na srečanju s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in njegovo ženo.

Nekdanja prva ameriška dama Melania Trump je včeraj naznanila, da bo beli klobuk, ki ga je posebej zanjo oblikoval njen stilist Herve Pierre, prodajala na dražbi. Klobuk je Melania nosila, ko sta ju z možem v Beli hiši leta 2018 obiskala francoski predsednik Emmanuel Macron in njegova žena Brigitte.

V istem paketu kot pokrivalo samo bo Melania prodajala še akvarel in digitalno animacijo Melaniinih oči, ki se bo prodajala v obliki nezamenljivega žetona (NFT). Izhodiščna cena za klobuk, umetnino in digitalno animacijo, bo 220 tisoč evrov. Na dražbi bo nakup možno opraviti zgolj s kriptovaluto Solana, krajše SOL.

Potezo nekdanje prve dame so mnogi označili za nenavadno. Že prejšnji mesec je Melania opravila prodajo svojega prvega nezamenljivega žetona, ki je posebna vrsta kriptovalute, ki se uporablja predvsem za prodajo digitalnih umetnin. Melania trdi, da bo del prodaje namenila svoji dobrodelni organizaciji "Be Best," ki se ukvarja z bojem proti nadlegovanju. Nekdanja prva dama pa ni navedla, kolikšen del prodaje bo namenila v dobrodelne namene.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava