DL: Požrtvovalni policist Matej Jerman - Rešil mu je življenje, zdaj sta se srečala

3.12.2021 | 14:40

Ganljivo srečanje na PP Šentjernej (z leve): policist Matej Jerman, Drago in komandirka Tamara Bizjak (foto: A. Drenik, PU Novo mesto)

Ganljivo srečanje na PP Šentjernej (z leve): policist Matej Jerman, Drago in komandirka Tamara Bizjak (foto: A. Drenik, PU Novo mesto)

Bil je čas dopusta, čas zasluženega in brezskrbnega oddiha ter nabiranja novih moči za delovne izzive, ki pa bi se za Draga iz Trebnjega lahko usodno končal, če ne bi bilo tistega avgustovskega dne na obali policista Policijske postaje Šentjernej Mateja Jermana.

Matej Jerman iz Dobrave iz Škocjana je s svojo družino tako kot Drago dopustoval v kampu Šibuljina v sosednji Hrvaški. »Bil sem na plaži, ko sem v vodi opazil negibno osebo. S pomočjo drugih turistov smo moškega potegnili iz vode, potem pa sem kar naenkrat ostal sam z njim. Čeprav ni kazal znakov življenja, sem takoj začel izvajati temeljne postopke oživljanja, saj sem se zavedal, da je vsaka sekunda ključna za preživetje,« je orisal junaški 42-letni policist. Na pomoč pri oživljanju mu je pozneje priskočil še državljan Poljske Waldemar Rozum, ki je prebival v kampu; s skupnimi močmi in z znanjem jima je uspelo še pred prihodom reševalcev negibnega moškega obuditi v življenje.

»To je bilo zame prvič, da sem sam neposredno oživljal človeka, bil pa sem že zraven, ko so to počeli moji kolegi. Neprecenljiv občutek je, ko vidiš, da si uspel in nekomu rešil življenje. Vesel sem, da Drago odlično okreva,« je zadovoljno dejal Jerman, ki je ostal v stikih z njim in s Poljakom, s katerim sta skupaj nesebično pomagala.

Komandirka PP Šentjernej Tamara Bizjak je ponosna na sodelavca, ki ga bo predlagala za prejem medalje za požrtvovalnost, dan pred svetovnim dnevom oživljanja pa je poskrbela, da sta se Matej in Drago srečala. Kot so na Policijski upravi Novo mesto ob reševalni zgodbi zapisali na Facebooku, je bilo snidenje ganljivo, policistu pa je za požrtvovalno ravnanje neizmerno hvaležna tudi njegova družina. »Vsi smo se strinjali, da življenje piše res lepe in neverjetne zgodbe,« so dodali.

Članek je bil objavljen v 42. številki Dolenjskega lista 21. oktobra 2021

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava