DL: Nesramno obnašanje dveh mlajših medicinskih sester v novomeški bolnici

2.12.2021

Simbolna slika (STA)

Simbolna slika (STA)

Srečko iz Črnomlja si je poškodoval hrbtenico in je bil zato 20. septembra sprejet v Splošno bolnišnico Novo mesto. »Sprejem na travmatologiji je bil zelo nevljuden,« je povedal o slabi izkušnji, ki jo je želel deliti z bralci Dolenjskega lista. Ob sprejemu je mlajša sestra, ki ga je nato tudi odpeljala na oddelek, govorila s povišanim, zadirčnim glasom in se ni lepo obnašala. »Zdelo se je, kot da smo ji odveč,« je dejal o njenem obnašanju tudi do drugih pacientov, in sicer ves čas njegovega bivanja v bolnišnici. »S hodnika se je slišalo, kako so pacienti prosili za vodo. Po nekaj ur smo morali čakati, da nam jo je kdo prinesel,« je povedal in dodal, da je moral ponoči čakati skoraj tri ure, da so mu prišli zamenjat ponesnaženo plenico. Ko ji je nekoč rekel, ali bi posodo za urin prestavila, da se ne bi polila, mu je v neprijetnem tonu zabrusila, da je ona medicinska sestra.

Najbolj žalostno pri tem pa je, kot je dejal, da je njena predpostavljena – tako se jim je namreč predstavila – prišla v nedeljo, ko naj bi bila vizita, okregati njih, češ, kaj si pa mislijo in kaj se gredo. »Kar gledal sem! Nisem mogel verjeti!« je dejal o njenem oštevanju zdaj enega pacienta, zakaj toliko jamra, zdaj drugega za nekaj drugega. Tako kot omenjena mlajša sestra, ki je bila prisotna, ko jo je nadrejena zagovarjala, se je, kot je povedal bralec, do pacientov nesramno vedla tudi še ena mlajša sestra, starejše sestre pa so bile v primerjavi z obema mlajšima prijazne. Še posebno sestra Stanka. »Je delovna, uslužna, spraševala nas je, ali kaj potrebujemo. Ko sem odhajal, mi je tudi povedala, kako moram sedeti v avtu,« je povedal in dodal, da je zaradi obnašanja obeh mlajših sester in nerazumnega ravnanja njune nadrejene imel po tednu dni bivanja v bolnišnici vsega dovolj.

V nedeljo je zato podpisal, da bolnišnico predčasno zapušča. Ko bo šel na kontrolni pregled, pa bo, kot je še povedal, zahteval knjigo pritožb, v katero bo tudi sam zapisal vse, kar nam je povedal o neprijaznem obnašanju mlajše medicinske sestre in njene prav tako mlade kolegice.

Članek je bil objavljen v 41. številki Dolenjskega lista 14. oktobra 2021 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava