Hvala, Božički, za vaša dobra dela

2.12.2021 | 09:40

Hvala, Božički, za vaša dobra dela

V akciji  »Božiček za en dan« bomo obdarili otroke in starejše občane. V akciji sodelujemo letos že 10. leto po vrsti. Od lani je Rdeči križ Metlika tudi zbirno mesto za Božičkova darila. Z veseljem sporočamo, da smo do 30.11. zbrali 50 daril, katera bomo v četrtek, 2.12., odpeljali v centralno skladišče v Lj in naprej do otrok ali starejših, katere so si Božički izbrali, da jih obdarijo. Darila akcije Božiček za en dan pa bomo za otroke in starejše iz občine Metlika pripeljali 20.12., prejemniki jih bodo dobili do Božiča. Obdarili bomo 200 otrok in 30 starejših iz občine Metlika. Hvala, Božički, za vaša dobra dela. V akciji bo sodelovalo 8 prostovoljcev RK Metlika.

Z decembrom pa smo začeli akcijo »Kosilo v Decembru«, ki zajema dovoz brezplačnega kosila za občane, ki jih je življenje potisnilo na rob. Kosilo bodo prejemali vsak dan v mesecu decembru. Kosila podarja hotel Bela krajina v Metliki. Dostavo kosila bodo opravili prostovoljci Rdečega križa Metlika, avto za dostavo pa nam zagotavlja občina Metlika.

V ponedeljek, 6.12., pa začenjamo z izvajanjem programa »Tretja generacija«, ta zajema obiske na domu za občane, stare 80 let in več. Namen programa je pozornost do starejših občanov in pregled potreb na terenu. V program bo zajetih 30 prostovoljcev, ki bodo opravili 600 obiskov.

Teče tudi drugi teden pomoči naših bolničarjev v UKC Lj, drugi teden pa redna delitev hrane v skladišču RK in razvoz po terenu. Vse več pa je uslug prevoza za starejše občane (lekarna, banka, pošta, zdravnik ...) in prevoza na zdravstvene preglede v zdravstvenih ustanovah. Za izvedbo bo na terenu 10 prostovoljcev.

OZ RK Metlika

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava