Jurčičevo leto v NUK

2.12.2021 | 08:20

Jurčičevo leto v NUK

Z veseljem sporočamo, da je projekt v poklon Josipu Jurčiču uspešno zaključen.

V okviru Jurčičevega leta smo v Narodni in univerzitetni knjižnici zasnovali večnivojski projekt, ki nam je prinesel vsebine o Josipu Jurčiču na zanimiv način in s svežim pristopom.

Odslej na spletni strani NUK najdete povezave do učilnice, spletne razstave in digitalne zbirke, ki osvetljujejo ne le lika in dela Josip Jurčiča, temveč ponujajo tudi izobraževalne vsebine s področja informacijskega opismenjevanja, ohranjanja pisne dediščine in prost dostop do na novo digitaliziranega gradiva, ki ga hranimo v naši knjižnici ter odslej tudi predstavljamo na mednarodni platformi.

Digitalna zbirka Josip Jurčič z na novo digitaliziranimi dokumenti iz zapuščine Josipa Jurčiča omogoča dostop do pisateljevih osebnih dokumentov, maturitetnih esejev, osnutkov, objavljenih in tudi izvedenih dela, saj so Jurčičeva leposlovna dela zaznamovala tudi druga področja umetniškega ustvarjanja in poustvarjanja.

Spletna razstava Josip Jurčič v prostoru in času je dostopna na Google Arts & Culture v slovenskem in angleškem jeziku ter ponuja gradivo o Josipu Jurčiču – s poudarkom na gradivu, ki ga hrani NUK.

Učni interaktivni pripomoček – spletna učilnica. Učiteljem bo v pomoč pri pedagoškem delu, učencem in dijakom pa za sodoben vpogled v delo in življenje Josipa Jurčiča. Pripomoček je dostopen v moodle okolju Arnes v spletni učilnici NUK in ponuja ne le vsebine, ki osvetljujejo lik in delo pisatelja, temveč tudi izobražujejo za uporabo virov in ohranjanje pisne dediščine.

Prijazno vabljeni k raziskovanju!

Narodna in univerzitetna knjižnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava