Glasbena skupina Žur predstavlja novo avtorsko pesem

29.11.2021 | 14:30

Glasbena skupina Žur predstavlja novo avtorsko pesem

Belokranjska glasbena skupina Žur prihaja s Krasinca. Skupino sestavljajo David Cajnar na bobnih, David Jakovčič na bas kitari in Sara Cajnar na električni kitari in vokalu. Delujejo od leta 2019, ko so se prvič predstavili na festivalu Glas mladih v Črnomlju. Ker jih glasba združuje, so se odločili, da glasbi in vajam posvetijo več časa.

Njihov mentor je Andrej Bajuk, ki vsakega člana skupine tudi poučuje v svoji glasbeni šoli. Konec prejšnjega leta so posneli priredbo pesmi Sretan Božič svakome in za to pesem posneli še videospot. Že po nekaj dnevih objave so imeli več kot zadovoljivo gledanost na spletnih omrežjih in ta se je kar stopnjevala. To jim je dalo dodatno motivacijo za nadaljnje delo.

Lansko leto so si zadali cilj, da posnamejo prvo avtorsko skladbo. Pesem z naslovom Med belimi brezami je nastala v poletnem času, prav tako videospot, ki so ga posneli ob reki Kolpi. Sedaj se predstavljajo z novo avtorsko pesmijo Glasba je dar, za katero je besedilo napisal Matej Trstenjak, melodija in aranžma sta delo producenta Andreja Bajuka. S pesmijo Glasba je dar so se pred kratkim predstavili na festivalu Glas mladih in bili zelo zadovoljni z nastopom. Pesem je nastala v Produkcijski hiši Bajuk, tako studijski posnetek kot videospot, ki ga je posnel Simon Bajuk. V decembru pa Glasbena skupina Žur že pripravlja nekaj povsem novega. A to vam razkrijejo ob koncu leta ...

A. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava