Zaključna prireditev 16. Literarnega natečaja Lepota besede 2021

29.11.2021 | 11:10

Zaključna prireditev 16. Literarnega natečaja Lepota besede 2021

V petek, 26. 11. 2021, je v Črnomlju potekala zaključna prireditev regijskega literarnega natečaja Lepota besede.

Knjižnica Črnomelj in Območna izpostava JSKD Črnomelj sta letos v mesecu maju že šestnajstič razpisali literarni natečaj Lepota besede. Na natečaj se je prijavilo 29 literarnih ustvarjalcev iz Bele krajine, širše Dolenjske in Posavja.

V petek popoldne so se ustvarjalci v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj najprej srečali s strokovno spremljevalko srečanja, pesnico in pisateljico Stanko Hrastelj, ki je izpostavila dobre slogovne in motivne rešitve, poudarila vsebinsko bogastvo prispevkov in opozorila na nekatere pomanjkljivosti in slabosti poslanih del.

Ob 19. uri je v večnamenskem prostoru knjižnice potekala zaključna prireditev, na kateri so člani Gledališke skupine ZIK Črnomelj prebrali odlomke pesmi in proznih del vseh 29 avtorjev, razglašeni so bili trije najboljši avtorji po izboru strokovne ocenjevalke Stanke Hrastelj: Miran Jenko z Dvora, Tjaša Drčar iz Trebnjega in Nežka Dular iz Novega mesta. Za odlično glasbeno vzdušje je poskrbel Trio v B in C, program pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Ob tej priložnosti smo izdali knjižico, v kateri so poleg spremne besede Stanke Hrastelj objavljena izbrana dela sodelujočih avtorjev: Robert Ašič, Mladen Babič, Marija Bajt, Maja Centa, Tjaša Drčar, Nežka Dular, Josip Fabina, Tilka Gorenc, Nina Grahek, Karmen Hribar, Miran Jenko, Ivanka Jevnikar, Petra Kampl Petrin, Jožica Kapele, Anita Koprivc, Tanja Košar, Duška Lah Peček, Simona Laknar Strahinić, Tanja Mencin, Irena Mali, Alenka Mežnaršič, Marija Pečaver Potočnik, Anica Perme, Sandra Škrinjar, Albina Sonja Štraus, Eva Šubic, Melita Vidmar, Klavdija Žalec Štrekelj in Vladka Marija Žalec.

Knjižico je oblikoval Gorazd Petrovič.

Knjižnica Črnomelj, JSKD OI Črnomelj
Foto: Andrej Črnič

Galerija

_zzzzzlepota (1)
_zzzzzlepota (2)
_zzzzzlepota (3)
_zzzzzlepota (4)
_zzzzzlepota (5)
_zzzzzlepota (6)
_zzzzzlepota (7)
_zzzzzlepota (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava