Kakšen kolagen izbrati za lepšo kožo?

24.11.2021 | 14:00

Hrana s kolagenom za lepo kožo

Hrana s kolagenom za lepo kožo

Koža je ogledalo vsega dogajanja v telesu. Ko zbolimo, se slabo počutimo ali izgubljamo energijo, se to najprej opazi na koži. Tudi med prvimi znaki staranja je pojav gubic okoli oči. Rek, da lepota prihaja od znotraj, torej povsem drži.

Potrebe našega največjega organa pogosto zanemarjamo. Koža namreč potrebuje beljakovine, s pomočjo katerih se lahko obnavlja in jih poznamo kot kolagen za kožo. Toda kakšen kolagen bo najbolj pripomogel k odpravljanju nadležnih znakov staranja?

Zakaj koža sploh potrebuje kolagen?

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v telesu, ključna za strukturo, obliko in prožnost. Je gradnik zunajceličnega matriksa, najdemo pa ga tudi znotraj nekaterih celic. Kolagen tvori hrustanec, vezi, tetive, kosti, zobe, roženico in očesne leče ter vpliva na čvrstost in prožnost kože, las in nohtov.

Kaj se torej zgodi, ko kolagena primanjkuje? Koža postane manj elastična in tanjša, pojavijo pa se tudi gube in upadlost obraza. Razlog za pomanjkanje kolagena je povsem preprost. Telo ga do 25. leta tvori v izobilju, nato pa proizvodnja lastnega kolagena iz leta v leto upada. Ste vedeli, da do svojega 40. leta izgubimo kar tretjino kolagena?

Kolagen za kožo je torej bistven, če želimo doseči zdrav, spočit videz tudi po 30. letu starosti. Bolje kot bomo skrbeli za ravni kolagena, bolje bo izgledala naša koža.

Kako nahraniti kožo?

Če ste naveličani utrujenega izgleda, podočnjakov in upadle kože, je čas za preobrazbo od znotraj. Za zdravo in sijočo kožo potrebujete zdravo prehrano z visoko vsebnostjo aminokislin, ki gradijo kolagen.

Toda katera živila vključiti v dnevno prehrano, da bo telo dobilo zadostno količino aminokislin?

Tvorba kolagena za kožo bo pospešena, če bodo na jedilniku listnata zelenjava, piščančje in goveje meso, ribe, avokado in jagodičevje. Domača goveja kostna juha je na primer odličen vir govejega kolagena. Nutricisti priporočajo, da tudi ribe postanejo stalnica diete. Če zaužijemo veliko lososa, bo telo dobilo veliko ribjega kolagena.

Govedina, jajca in ribe so odličen način zagotavljanja gradnikov kolagena, a tudi med njimi obstajajo razlike. Ribji kolagen se v telo absorbira do 1,5-krat bolj učinkovito, kar pomeni, da hitreje vstopi v krvni obtok kot goveji ali jajčni kolagen.

Kolagenski dodatki za mladosten videz

Učinki jemanja kolagena za kožo

Učinki jemanja kolagena za kožo

Kolagen v hrani pa vendarle ni dovolj za potrebe telesa po 30. letu starosti. Ker tvorba kolagena upada za en do dva odstotka na leto, je potrebno zaužiti veliko več aminokislin, kot jih lahko dobimo s hrano. Strokovnjaki priporočajo kolagen v hidrolizirani obliki, ki ga telo veliko bolje absorbira kot kolagen v hrani.

Hidrolizirana kolagenska mešanica je najbolj primerna za hitro in učinkovito absorpcijo. Pri izbiri pravega kolagena za kožo je pomembno, da vsebuje vse tri vire kolagena (goveji, jajčni in ribji kolagen). S prehranskimi dodatki lahko kontinuirano zagotavljamo optimalno količino aminokislin in vitaminov, ki dodatno spodbudijo tvorbo kolagena v telesu.

Sijoča koža v vseh življenjskih obdobjih 

Staranje je dejstvo, ki se mu ni mogoče izogniti. Zaradi zmanjšanega nastajanja kolagena se pojavijo gube, koža izgubi prožnost in sijaj, posledično pa se tudi slabše počutimo. A kot pravi znan pregovor, lepota prihaja od znotraj. Kolagen za kožo lahko povrne izgubljeni sijaj in kožo zadostno nahrani, da se ji povrne prožnost in izboljša mišični tonus na obrazu.

Le kdo si ne želi bolj mladostnega videza? Kolagenske formulacije so se izkazale za izjemno učinkovite pri zdravju kože, sklepov in pri izboljšanju mišičnega tonusa. Pomembno je, da izberete karseda kvalitetno kolagensko hidrolizirano formulo. Lepota od znotraj ni tek na kratke proge, sta pa vztrajnost in redno jemanje kolagena za kožo bogato nagrajena z mladostnim sijajem kože.

Učinkovit kolagen za kožo

Golden tree Premium kolagenski kompleks

Golden tree Premium kolagenski kompleks

Ste vedeli, da je bila ena izmed najbolj učinkovitih kolagenskih formulacij razvita v Sloveniji? Mednarodna prodajna uspešnica uspešnica Golden Tree Premium Collagen Complex je edinstvena naravna mešanica govejega, ribjega in jajčnega kolagena v hidrolizirani obliki, ki koži vrača sijaj, hkrati pa poskrbi za zdravje sklepov.

Strokovnjaki so kolagenski kompleks zasnovali celovito, da bi telesu zagotovili čim več gradnikov za spodbujanje tvorbe kolagena. Za boljšo absorpcijo so kompleksu dodani še vitamin C, MSM ali mineral lepote, silika in hialuronska kislina. Najbolj učinkovita sestava za tvorbo kolagena je ravno kombinacija različnih tipov kolagena, vitaminov in mineralov.

Hidroliziran kolagen v prahu enostavno zmešate v kozarcu vode, limonadi ali ga dodate kateremu drugemu napitku. Uporaba je nadvse preprosta, zato se prilega še tako natrpanemu urniku. Kolagenski kompleks je povsem topen v vodi, zato lahko uživate v napitku odličnega okusa po dateljnih in borovnicah brez grudic.

Golden Tree Premium Collagen Complex ima garancijo kakovosti. Če z izdelkom po dveh mesecih uporabe ne boste zadovoljni, vam kupnino brez dodatnih vprašanj povrnemo.

Oglasno sporočilo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava