Ste prišli gospa? Čakali smo vas! 26. večer petja in poezije na gradu

28.10.2021 | 10:40

Ste prišli gospa? Čakali smo vas! 26. večer petja in poezije na gradu

Letos je vse zamujalo. Sneg je zapadel v aprilu in maju, trta je cvetela v juliju, sadja ni bilo, poleti ni bilo neviht, toča pa je padla vsa naenkrat in uničila še tisto, kar je ostalo.

Tudi kulturni dogodki so se za pol meseca zamaknili. Večer petja in poezije smo v Žužemberku dočakali v začetku oktobra. Ta je bil že šestindvajseti po vrsti. Vsakoletni član in eden od ustanoviteljev teh dogodkov, Jurij Marussig, je namenil ta večer svoji veliki prijateljici Mili Kačič. Svoj recital je v prvi polovici posvetil tej slovenski vsestranski umetnici in igralki. Pri tem sta mu v igri in besedi pomagali mladi umetnici Mlajše literarne sekcije KUD JaRem, Sara in Katja Bukovšek. V nadaljevanju pa smo slišali nekaj poezije iz njegove zadnje zbirke pesmi.

Po nagovoru predsednika Kulturnega društva Suha krajina Vlada Kostevca, je tremo prebila Silva Mohorčič s svojo poezijo polno čustev in življenskih izkušenj. Sledila sta Miran Jenko in Janko Rošelj. Poezijo Magde Kastelic Hočevar je prebrala Lili Hrovat, Pesmi Vlada Kostevca iz zbirke »Pesmista« pa Staša Kostevc. Za pesmi je poskrbel Primož Pasar, ki je pel in igral na svojevrsten instrument, ki ga je poimenoval Klinozob.

Prijeten kulturni večer smo zaključili s skromno zakusko in pogovorom vseh udeležencev, seveda v duhu PCT.

besedilo: Miran Jenko
foto: Vlado Kostevc

Galerija

_zzzzzgospa (1)
_zzzzzgospa (2)
_zzzzzgospa (3)
_zzzzzgospa (4)
_zzzzzgospa (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava