Burja ni odpihnila odličnih strelskih rezultatov

27.10.2021 | 12:00

Jure Pogačnik Ajdič, Igor Povž, Roman Dobelšek

Jure Pogačnik Ajdič, Igor Povž, Roman Dobelšek

Puška čaka na strelskem položaju

Puška čaka na strelskem položaju

23. oktobra je na strelišču Mlake potekalo tekmovanje preciznem streljanju za posameznike. Letošnje ''Srečanje strelcev Zveze slovenskih častnikov 2021'' je potekalo pod okriljem Amaterske strelske zveze društev Slovenije, v organizaciji strelskih društev SČK in SK Livade ter OZSČ Ljubljana. Izvedeno je bilo osem različnih tekem. Dve tekmi v streljanju z ostrostrelsko puško na 100 in 300 metrov, dve tekmi s puško ter dve tekmi z malokalibrsko puško, z optiko in odprtim merkom. Dve tekmi pa sta bili izvedeni s pištolo oz. revolverjem.

Vipavska dolina tudi letos ni razočarala oziroma je potrdila sloves. Burja je strelce skoraj odnesla, a ni odnesla zelo dobrih rezultatov. Iz OZSČ Novo mesto so se tekmovanja udeležili trije strelci. Slednji so uspešno premagali veter in s tekmovanja odnesli štiri medalje.

V disciplini »Vojaška puška standard 100m« je s svojo švicarsko Schmidt Rubin K31 puško srebrno medaljo osvojil Igor Povž. Ustrelil je 134 od 150 točk.

V disciplini »Malokalibrska puška 50 m odprti merki« je srebrno medaljo osvojil Jure Pogačnik Ajdič (114 od 150 točk), bronasto medaljo pa Igor Povž (105 od 150 točk).

V disciplini »Pištola precizno 25 m« je zlato medaljo osvojil Jure Pogačnik Ajdič z rezultatom 142 od 150 točk.

Besedilo: Vasilije Maraš
Fotografiji: Jure Pogačnik Ajdič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava