FOTO: Pišeški Unescov tabor Premikamo meje s sadeži duha

23.10.2021 | 11:15

FOTO: Pišeški Unescov tabor Premikamo meje s sadeži duha
FOTO: Pišeški Unescov tabor Premikamo meje s sadeži duha
FOTO: Pišeški Unescov tabor Premikamo meje s sadeži duha

Čeprav tudi letos nismo mogli izvesti našega tradicionalnega Unescovega tabora Premikamo meje, smo izvedli Unescov projektni teden in se tako na daljavo povezali z našimi Unescovimi prijatelji v Sloveniji in preko meja. Letošnja tema so bili SADEŽI DUHA. Pod taktirko učiteljic Tanje Plevnik in Tanje Culetto smo izvedli kup zanimivih delavnic, se potepali malo naokrog, predvsem pa se učili na drugačen način, zunaj, v naravi, v gozdu …  

Učenci so se preizkusili v peki jabolčnega štrudlja, jabolčnih krofov, čipsa, si ogledali repnice Najger in razstavo majolk gospe Babič na Bizeljskem, se srečali z lovcema Milošem in Francijem in skupaj pekli jeger, kostanj, ustvarjali mojstrovine iz testa, blaga, naravnih materialov. Na področju kulture smo izvedli delavnice s kamišibajem, oživeli zgodbe s tehniko STOP MOTION, izvedli gledališko delavnico z gospo Ivano Zupančič, se učili z našo že upokojeno učiteljico Anico Butkovič pod vaškim kozolcem … Ročne spretnosti smo razvijali s pletenjem košar iz vrbovih šib v Podsredi, s kožuhanjem na kmetiji Dominik v Dečnem selu, z izdelavo glasbil, z delavnicama Garden art, Land art … Obiskali smo tudi biodinamično kmetijo Černelič v Dečnem selu.

V vse naše dejavnosti pa smo vključili tudi naše Unescove prijatelje. Na skupnem padletu smo lahko občudovali izdelke, ki so nastajali v tem tednu. Hvala tudi Občini Brežice, ker je sofinancirala naše dejavnosti in ker ima vedno posluh za naše Unescove želje.

Skratka, za nami je pester in dinamičen zadnji teden pred jesenskimi počitnicami. Gospa ravnateljica Nuška Ogorevc nam je zaželela prijeten jesenski oddih pred novimi šolskimi izzivi v novembru.

Šolski novinarji OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
(Bojan, Lana, Julija Ana, Urban, Niko, Ožbej, Kaja, Leon, Hana, Pika, Maša, Nika, Aljaž, Jan)

Galerija

_cetrtek (1)
_cetrtek (2)
_cetrtek (3)
_cetrtek (4)
_cetrtek1 (1)
_cetrtek1 (2)
_cetrtek1 (3)
_petek (1)
_petek (2)
_petek (3)
_petek (4)
_petek (5)
_petek (6)
_ponedeljek (1)
_ponedeljek (2)
_ponedeljek (3)
_ponedeljek (4)
_sreda (1)
_sreda (2)
_sreda (3)
_sreda (4)
_torek (1), _torek__1_
_torek (10), _torek__10_
_torek (2), _torek__2_
_torek (3), _torek__3_
_torek (4), _torek__4_
_torek (5), _torek__5_
_torek (6)
_torek (7)
_torek (8)
_torek (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava