Na gostovanje k Partizanu

23.10.2021 | 08:40

Na gostovanje k Partizanu
Na gostovanje k Partizanu

Košarkarje Krke v 5. krogu AdmiralBet ABA lige čaka gostovanje pri edinemu neporaženemu moštvu lige, beograjskemu Partizanu. Tekma bo v soboto, 23. 10., ob 19.00, prenos pa bo na TV Arenasport 2.

Partizan je eden od favoritov lige, še posebej, ker se je po 29 letih na trenerski stolček vrnil legendarni Željko Obradović, med drugim tudi 9-kratni zmagovalec Evrolige, močno pa so tudi okrepili svoje moštvo.

V medsebojnih obračunih ima Krka s Partizanom 5 zmag in 17 porazov, dvakrat pa so Krkaši uspeli zmagati v Beogradu (2014 in 2015). Zanimivo je, da so obe gostujoči in dve domači zmagi zabeležili prav v oktobru, zadnjo domačo pa lani decembra.

Liga AdmiralBet ABA, 5. krog, 23.10.

Partizan – Krka (19.00)

Izjavi pred tekmo:

Dalibor Damjanović, trener Krke:
»Partizan je vodilno in še edino neporaženo moštvo v AdmiralBet ABA ligi. Vodi jih eden najtrofejnejših evropskih trenerjev Željko Obradović, od katerega se že daljši čas učimo vsi trenerji, pa če priznamo ali ne. Vsi gledamo njegove seminarje, predavanja, tekme. Letošnje moštvo Partizana je novo. Imajo veliko potenciala, mlade in perspektivne igralce, kot sta Madar in Glas, izkušenega Punterja, NBA igralca Kurucsa in Smailagića. So kakovostno moštvo, ki igra agresivno po celemu terenu, z veliko prevzemanja, tako da nas čaka zelo težko gostovanje. So favoriti, mi pa gremo v Beograd odigrati po najboljših močeh. Moramo biti hrabri in odločni ter v prvi vrsti ves čas tekmovati. V Beograd se odpravljamo brez Jana Špana, Leona Stergarja in Marka Arapovića, ki že nekaj časa ne igra. Od preostalih fantov pričakujem, da nadomestijo njihovo odsotnost v največji možni meri in da res damo svoj maksimum. Ni nobenega pritiska, treba se bo samo boriti in prikazati moško in pametno igro.« 

Miha Škedelj, igralec Krke:
»Čaka nas še eno težko gostovanje, tokrat pri Partizanu. Za nami je dober teden, dobro treniramo, zato se pred tekmo v Beogradu ne predajamo, pa čeprav bomo na njej oslabljeni. Poskušali bomo dati svoj maksimum in tako presenetiti. Vemo, da se moramo zanašati predvsem na našo obrambo, ne na napad, in z dobri pristopom in energijo lahko prikažemo tudi dobro igro.«

KK Krka

Zvočni zapisi

Dalibor Damjanović

Miha Škedelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava