Koncert gospel glasbe na kitari ob dnevu reformacije, Evangelijska cerkev Novo mesto

23.10.2021 | 19:00

Prireditev bo v soboto, 23. 10. 2021, ob 19. uri v Evangelijski cerkvi Novo mesto, Trdinova ulica 27 (Grm).

Vstonine ni.

Andrej Grozdanov se je rodil na Reki na Hrvaškem. V zgodnjih letih ga je zanimal klavir, kot najstnik pa je odkril kitaro. Očarali so ga predvsem zvoki električne kitare in začel jo je igrati. Pri dvajsetih letih je opravil avdicijo na londonski šoli sodobne glasbe Guitar Institute of Technology, Musicians Institute, kjer je tudi diplomiral. Nato je študiral teologijo in filozofijo ter leta 2003 diplomiral iz teologije.

Kot kitarist sodobne krščanske glasbe je posnel več kot dvesto pesmi; nekatere so izšle na albumih, druge se izvajajo v živo, nekatere pa so studijski posnetki. S svojo mednarodno izkušnjo vpliva na razvoj tega žanra na Hrvaškem. Kot pionir tovrstne glasbe je pustil trajen pečat v glasbeni umetnosti. Navdušuje poslušalce na manjših in večjih akustičnih koncertih in tudi na velikih stadionih.

Andrej Grozdanov je večkrat sodeloval z dobitniki grammyjev, kot so Hillsong, Matt Redman, Delirious?, Michael W. Smith, London Community Gospel Choir in z mnogimi drugimi. Na svojem zadnjem albumu je igral s Philom Keaggyjem, Vlatkom Stefanovskim, Martinom Morom in Johnom Stowellom, znanimi kitaristi različnih stilov.

Za album Gospel na kitari je v kategoriji najboljšega albuma duhovne glasbe prejel najprestižnejšo nagrado porin. Je tudi prejemnik nagrade za doprinos h kulturi Primorsko-Goranske županije in Mestne občine Reka. Na leto ima okoli sto koncertov v več kot devetdesetih krajih.