Mladi talenti - aranžerka cvetja Petra Knez

20.10.2021 | 14:15

Mladi talenti - aranžerka cvetja Petra Knez
Mladi talenti - aranžerka cvetja Petra Knez

Petra Knez, med drugim tudi članica Turističnega društva Tržišče, se že nekaj let udeležuje državnih in mednarodnih cvetličarskih tekmovanj, na katerih je dosegla zavidljive rezultate. Že na svojem drugem tekmovanju je požela velik uspeh in osvojila odlično drugo mesto, ki jo je leto kasneje popeljalo na tekmovanje Sloskills - tekmovanje mladih iz Slovenije v svojih poklicih. Pohvali se lahko tudi z zmago na tekmovanju v Zagrebu in Varaždinu. Pred tremi leti (2018) je na tekmovanju slovenskih floristov v Kamniku zasedla četrto mesto, po mnenju občinstva pa je prejela priznanje za tretje mesto.

V letih 2018 - 2020 je opravila kar dva zaključna izpita. Za svojo prvo zaključno nalogo je poskrbela za celotno poročno cvetlično dekoracijo za par, ki se je poročil v Vinskem dvoru Deu na Malkovcu. V lanskem letu si je za zaključni izpit izbrala dekoracijo svojega maturantskega plesa, ki pa je bil zaradi covid omejitev kar trikrat prestavljen in končno odpovedan. Kljub velikemu razočaranju je tema zaključne naloge ostala ista, le da jo je izvedla doma in naredila ustrezno foto gradivo. Podjetje Ocean Orchids, ki je nameravalo donirati cvetje za maturantski ples, je svojo obljubo držalo in Petri za izvedbo njene naloge doniralo preko 130 vejic orhidej. Z njimi je Petra oblekla lutko, za katero je najprej izdelala konstrukcijo bogate krinoline, nanje pa pričvrstila orhideje. Lutka je tako dobila kraljevsko obleko. Kot bi bilo razstavljeno na maturantskem plesu, je morala za izpit narediti še namizni dekoracijo, šopek za profesorje in dekorirane cvetove za starše. Seveda je Petra zaključni izpit opravila z odliko.

V letošnjem septembru je po nekajletnem premoru od tekmovanj ponovno pokazala svoj talent in veliko cvetličarskih izkušenj. V Mozirskem gaju je tekmovala za Pokal Mozirskega tulipana v treh kategorijah: v roki vezan šopek, fantazija in venček. Z zmago v dveh od treh kategorij jo je pot ponovno popeljala na zmagovalni oder in najvišjo stopničko. Z zmago je hkrati osvojila tudi vstopnico za tekmovanje Sloskills, ki bo potekalo prihodnje leto.

Z veseljem sodeluje tudi pri delu v Turističnem društvu, Aktivu kmečkih žena Tržišče in drugimi, saj je že večkrat poskrbela za dekoracijo odra za različne prireditve. V letošnjem letu se je z veseljem odzvala tudi prošnji dveh njenih prijateljic, ki sta se poročili, da jima pripravi in naredi vso potrebno dekoracijo. Poročna para sta bila nad videni in narejenim Petrinim izdelkom nadvse navdušena.

Za vse njene uspehe Petri iskreno čestitamo in ji želimo veliko uspehov še naprej.

Janja Seničar Tratar, TD Tržišče

Galerija

_zzzknez (0)
_zzzknez (1)
_zzzknez (2)
_zzzknez (3)
_zzzknez (4)
_zzzknez (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava