MIR - NEMIR: Slikarska razstava Julije Laure Rus v Kulturnem centru Semič

20.10.2021 | 10:55

MIR - NEMIR: Slikarska razstava Julije Laure Rus v Kulturnem centru Semič

V Kulturnem centru Semič je Društvo likovnih ustvarjalcev Semič pripravilo razstavo mlade ustvarjalke Julije Laure Rus, ki se predstavlja s slikami z naslovom MIR - NEMIR.

Julija Laura Rus, najmlajša članica Društva likovnih ustvarjalcev Semič, je dijakinja 3. letnika klasične gimnazije Novo mesto. Že v osnovni šoli je pokazala svoje spretnosti in likovni talent, sodelovala je na kiparskih in slikarskih srečanjih, na extemporih, taborih in kolonijah. Na različnih likovnih natečajih je za svoja dela prejela več priznanj in pohval. Že v 9. razredu je imela Julija tudi svojo prvo samostojno razstavo, ki je potekala v sklopu natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici Črnomelj.

Julija rada ustvarja s svinčnikom, akvareli, pasteli in akrilom. Znanje likovnih tehnik izpopolnjuje tudi na likovnih delavnicah, ki jih organizira Društvo likovnih ustvarjalcev Semič.

V petek, 15. 10. 2021, se je ob otvoritvi razstave v zgornji avli KC Semič zbralo veliko obiskovalcev, prevladovali so Julijini sošolci in sošolke, nekdanji in sedanji.

Domačinko Julijo Lauro Rus in njene slike je predstavil podpredsednik DLUS, učitelj likovne umetnosti na semiški osnovni šoli, Miha Henigsman. Pogled je usmeril v Julijine motive. To so krajine, morje, ptice, podobe Bele krajine, narava v vsej svoji pojavnosti in barvitosti. Razstavljene slike realistično podajajo svet, ki slikarko obkrožuje in navdihuje. Mlada umetnica se igra z barvnimi odtenki, njena paleta je enkrat polna modrih odtenkov, drugič pa rdečih in sivih, številnih nians in transparentnih prelivov, ne glede na to ali je akril ali akvarel. Na poetičnih in barvno realističnih slikah se prepletajo in spajajo pokrajine in ljudje v ubrano toplino barv, prežeto s čustvi ter podano z mehkimi potezami čopiča. Vsaka njena slika ima svojo misel, svojo zgodbo, svojo sporočilnost, svoj mir in svoj nemir….. Rdeča nit postavitve razstave vsebinsko stopa po robu med “mirom in nemirom”.

V kulturnem programu, ki ga je povezoval Timotej Banovec, je ob spremljavi kitare tankočutno zapela Julijina sošolka Nikolina Gramc.

Mlada umetnica se je ob zaključku otvoritve zahvalila vsem, ki so ji pomagali ob tej razstavi, še posebej Nikolini in Timoteju ter osnovnošolskima mentorjema Vlasti in Mihi Henigsmanu, ki sta pripravila razstavo.

DLUS

Galerija

_zzzzrazstava (1)
_zzzzrazstava (10)
_zzzzrazstava (11)
_zzzzrazstava (2)
_zzzzrazstava (3)
_zzzzrazstava (4)
_zzzzrazstava (5)
_zzzzrazstava (6)
_zzzzrazstava (7)
_zzzzrazstava (8)
_zzzzrazstava (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava