5. Žabkarjev memorial s piknikom

20.10.2021 | 08:55

Arhivski posnetek s 3. Žabkarjevega memoriala. Od leve proti desni: Marjan Kovačič-Marč, vodja turnirja in podeljevalec diplom, Aleksander Poslolov,  Dušan Pezelj-Dule in Miha Klemenčič. (fotoarhiv NTK Krka Novo mesto)

Arhivski posnetek s 3. Žabkarjevega memoriala. Od leve proti desni: Marjan Kovačič-Marč, vodja turnirja in podeljevalec diplom, Aleksander Poslolov,  Dušan Pezelj-Dule in Miha Klemenčič. (fotoarhiv NTK Krka Novo mesto)

Potekal bo v sredo, 20. oktobra 2021, po njem kostanjev piknik – Dosedanja zmagovalca Dušan Pezelj-Dule in Ivan Vertuš – Turnir je odprtega tipa, igrali bodo v treh skupinah

Kovidne razmere so temeljito vplivale na delo novomeškega NTK Krka, ki je v minulih letih vsako leto organiziral zanimive akcije za članstvo, zlasti za najmlajše. Letos bodo kostanjev piknik ob upoštevanju vseh trenutnih kovid pogojih organizirali kar z izvedbo 5. memorial Egona Žabkarja. Lanskega so izvedli 'virtualno' in se na ta način spomnili svojega klubu zelo predanega člana, igralca in trenerja Egona Žabkarja, ki je v desetletjih dela v klubu vzgojil vrsto mladih odličnih igralcev kot so Tomaž Kralj, Borut Miklič, brata Vertuš in drugi.

Žabkarjev memorial je odprtega tipa. Organizatorja turnirja sta Manca Fajmut in Dule Pezelj, ki vabita nekdanje igralce, člane kluba in seveda najmlajše. Memorial se bo začel v sredo, 20.10. 2021, ob 16:15. Potekal bo v treh skupinah: začetniki, tekmovalna skupina in ostali, ki jih v to skupino uvrstita organizatorja. Po turnirju bo izvedena druga akcija, tradicionalni vedno dobro obiskan kostanjev piknik.

Prav je, da naštejemo dosedanje zmagovalce. Pokal je dvakrat osvojil D. Pezelj, (2017 in 2020), enkrat pa Vertuš (2019). 2020, na 'virtualnem memorialu', pa je po spletu med nekaterimi potekal pogovor o vlogi Evgena Žabkarja, ki je med drugim zaslužen, da klub neprekinjeno deluje že več kot 70 let.

Dodatne informacije:  031 651 044 in 040 572 836.

Jernej Jedlovčnik: »V klubu imamo odnos do klubske zgodovine, cenimo vse, ki so ga spoštljivo ohranjali skozi desetletja in po letu premora se bomo poklonili enemu izmed takšnih ljudi. To je zlasti pomembno zaradi najmlajših, ki bodo v sredo slišali nekaj besed o odličnem človeku, in verjamem, da bodo čez čas nadaljevali delo ustanoviteljev kluba in vseh, ki s klubom živijo desetletja.«

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava