Domače zdravilo iz le dveh sestavin

19.10.2021 | 13:15

Domače zdravilo iz le dveh sestavin

Za vas imamo preprost, a učinkovit recept, ki ga lahko v udobju doma pripravite že v dvajsetih minutah. Pripravek, narejen iz samo dveh sestavin, odpira sinuse, zdravi kašelj in prehlad v rekordnem času. Seveda je primeren tudi za vaše otroke.

Potrebujete:
- 250 gramov sveže čebule narezane na srednje velike koščke
- okoli 125 gramov medu

Po želji lahko dodate še žličko česna (svežega ali v prahu), ki pomaga blažiti bolečino in 1 - 2 žlički narezanega korena ingverja, ki pospešuje cirkulacijo ter izboljša možnosti za učinkovitost sirupa.

Narezano čebulo dajte v posodo za kuhanje iz nerjavečega jekla ali stekla in jo popolnoma prekrijte z medom. Postavite jo na srednje močan ogenj in kuhajte dokler med ne postane tekoč, takrat pa ogenj zmanjšajte na minimalno moč. Dodajte še česen in ingver ter posodo pokrijte, da čim več snovi ostane v sirupu. Posodo odkrite samo vsakih 5 minut in takrat sestavine dobro premešajte.
Po 20 minutah posodo umaknite z ognja in sestavine precedite, mešanico medu in ostalih snovi, ki ostanejo, pa shranite v steklenem kozarcu s pokrovom in mešanico shranite v hladilniku.

Sirup vzemite po potrebi, otroci do 10 leta naj vedno vzamejo le eno žličko.

njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava