Mihaelov dan na OŠ Šmihel

19.10.2021 | 08:45

Mihaelov dan na OŠ Šmihel
Mihaelov dan na OŠ Šmihel

Osnovna šola Šmihel ima 16. oktobra svoj dan, rojstni dan. Ustanovljena je bila leta 1864, tako je stara 157 let. V novinarski skupini smo hodile po razredih in raziskovale. Opazila sem, da so vsi najprej pregledovali projekcijo o zgodovini naše šole, Rastoči knjigi in o zdravi prehrani. Nato smo se odpravile, skupaj s sedmošolci, do potujoče knjižnice, ki ima svoje postajališče tudi pri Varstveno delovnem centru v Šmihelu. Knjižnica ima 7 tisoč knjig, ki so zložene na nagnjenih policah, da se med vožnjo ne prevrnejo. Potujočo knjižnico so v času delovanja zamenjali že štirikrat. Avtobus s knjigami je dolg 11 metrov in širok 2 metra. Ima tudi posebne stopnice, ki se lahko spremenijo v dvigalo za invalidske vozičke.

Novinarke smo izvedle ulično anketo v okolici Doma starejših občanov. Na naša vprašanja niso želeli vsi odgovarjati, a večina je. Zanimalo nas je, če so zajtrkovali in kaj so zajtrkovali. Veliko ljudi je povedalo, da zajtrkujejo vsak dan. Večina jih za zajtrk pije belo ali črno kavo, jé kruh z marmelado pa tudi sadje.

Pot nas je nato vodila do šolskih gredic. Knjižničarka ga je predstavila učencem sedmega razreda in jih spodbudila, da si doma ustvarijo svoj vrtiček, saj je delo na vrtičku zelo koristno in zabavno.

V nadaljevanju smo zopet obiskale vse razrede in opazile veliko novih delavnic. Zelo zanimivo je bilo, ko smo opravile še telefonsko anketo. Anketirale smo dr. Janeza Gabrijelčiča, idejnega očeta Rastoče knjige, gospo Majdo Meštrič, predsednico Krajevne skupnosti Birčna vas, našo nekdanjo učiteljico, Heleno Murgelj in vodjo šolske prehrane, gospo Eriko Medvešek. Vsi so povedali, da je zajtrk zelo pomemben obrok. Zaupali pa so nam tudi, kaj so zajtrkovali.

Proti koncu naravoslovnega dne, ki je potekal v okviru Rastoče knjige, smo obiskale še četrtošolce, ki imajo učilnico v Baragovem zavodu. Prisotne smo bile ravno v času, ko so izvajali minuto za zdravje oz. vaje za razgibavanje. Po zelo pestrem dnevu je sledilo še Mihaelovo kosilo po izboru učencev.

Manca Meštrič, učenka 8. a

Galerija

_zzzzzzmihaelov__10_
_zzzzzzmihaelov__1_
_zzzzzzmihaelov__2_
_zzzzzzmihaelov__3_
_zzzzzzmihaelov__4_
_zzzzzzmihaelov__5_
_zzzzzzmihaelov__6_
_zzzzzzmihaelov__7_
_zzzzzzmihaelov__8_
_zzzzzzmihaelov__9_
Mihaelov dan na OŠ Šmihel

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava