Umrl je pevec zasedbe Slapovi Jože Skubic

15.10.2021 | 13:00

Njegov zadnji javni nastop se je odvil spomladi, ko je nastopil v oddaji  V petek zvečer. Takrat je skupaj z Erosi in člani Okreksta mandolina  Ljubljana odpel legendarno pesem Ne reci nikdar. Nastop si lahko  ogledate spodaj.

Njegov zadnji javni nastop se je odvil spomladi, ko je nastopil v oddaji V petek zvečer. Takrat je skupaj z Erosi in člani Okreksta mandolina Ljubljana odpel legendarno pesem Ne reci nikdar. Nastop si lahko ogledate spodaj.

Jože Skubic (drugi z desne) s Slapovi (Mediaspeed)

Jože Skubic (drugi z desne) s Slapovi (Mediaspeed)

V 55. letu starosti se je poslovil Jože Skubic, glavni pevec narodnozabavne zasedbe Slapovi. Kot poroča Veseljak, je bitko s težko boleznijo izgubil danes zjutraj. Za seboj je pustil dva otroka in soprogo Marjetko.

Slapovi, ki so si ime nadeli po slapovih reke Krke (ustanovili so jih trije člani zasedbe, ki so bili doma v Žužemberku, nato so jo sestavljali štirje Grosupeljčani, brata Martin in Gregor Štibernik ter Jože Skubic in Robert Kuhelj), je med letoma 1992 in 1994 nanizala več kot 20 festivalskih zmag. Njihov prvi album z naslovom Ne reci nikdar – festivalski uspehi 1992-1994, je postal najbolje prodajan album z domačo glasbo po letu 1991, še poroča Veseljak.

Slapovi se lahko poleg več zlatih in srebrnih plošč pohvalijo tudi z diamantno, ki sta jo v Sloveniji med izvajalci narodnozabavne glasbe prejela le še Ansambel bratov Avsenik in Ansambel Lojzeta Slaka.

Zadnji nastop so imeli marca 2007.

Od glasbenika se na družbenih omrežjih že poslavljajo številni glasbeni kolegi. Modrijani so zapisali: "Brez besed smo. Poslovil se je Jože Skubic. Avtor in pevec legendarnih Slapov. S svojim glasom in osebnostjo je v domači glasbi pustil izreden pečat. Družini in prijateljem izrekamo iskreno in globoko sožalje." Erosi, s katerimi je imel zadnji javni nastop, so zapisali: "Pretreseni smo. Mnogo prezgodaj je odšel Jože Skubic, glasbenik, pevec in glavni vokalist ansambla Slapovi. Njegov glas v pesmih, ki so nekatere že skoraj ponarodele, bo ostal zavedno. Hvaležni smo, da smo nedavno še zadnjič lahko zapeli skupaj pesem Ne reci nikdar. Vsem žalujočim izrekamo iskreno sožalje. Počivaj v miru."

mk

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava