DL: Karate klub Mirna Peč - V dveh letih do dobrih rezultatov

14.10.2021 | 11:45

Nina Parkelj, Lana Gole in Nuša Nose so na ekipnem državnem prvenstvu v  Ljutomeru v skupini kata deklice osvojile drugo mesto. (foto: KK Mirna  Peč)

Nina Parkelj, Lana Gole in Nuša Nose so na ekipnem državnem prvenstvu v Ljutomeru v skupini kata deklice osvojile drugo mesto. (foto: KK Mirna Peč)

Aljoša Kramar, ustanovitelj in trener Karate kluba Mirna Peč (foto: M. Ž.)

Aljoša Kramar, ustanovitelj in trener Karate kluba Mirna Peč (foto: M. Ž.)

Karate klub Mirna Peč je karateist Aljoša Kramar ustanovil pred dobrima dvema letoma in v tem kratkem času so mladi karateisti na dveh državnih tekmah v juniju dosegli rezultate, ki jih, kot je dejal, še ni pričakoval. Na ekipnem državnem prvenstvu Karate zveze Slovenije so deklice in malčki na ekipnih tekmah v katah zasedli drugi mesti, mlajše kadetinje so bile šeste, njihovi karateisti pa so se izkazali tudi na drugih tekmah.

To je Kramarjev drugi karate klub, ki ga vodi, pred dobrim poldrugim desetletjem je prvi nastal v Radečah, kjer je živel. Ko pa se je priselil v bližnje Gorenje Ponikve v sosednji trebanjski občini, pa je s seboj prinesel tudi željo, da bi karate poučeval tudi na tem koncu Dolenjske. Ker ima tudi mirnopeške korenine, njegova babica je iz teh krajev, poleg tega pa so ga v tej želji podprli tudi na občini, v šoli in med ljudmi v kraju, je vse skupaj hitro steklo, sploh ker gre za zanimiv in celovit šport, ki razvija tako levo kot desno stran telesa, koordinacijo, gibanje po prostoru, zbranost in osredotočenost.

»Odziv je bil takoj dober. Začeli smo s petnajstimi otroki, zdaj jih je že okoli 25, stari so od 6 do 14 let. V naših vrstah je tudi 20-letna Naja Oberč, dekle s posebnimi potrebami, ki jo imamo zelo radi in je prava ambasadorka kluba. Mladi mirnopeški karateisti so res nekaj posebnega, so zagnani, motivirani in spoštljivi, morda tudi zato, ker so vajeni delati doma. Zavzeto so se pripravljali na državna tekmovanja in se iskreno veselili uspehov,« je bil zadovoljen Kramar, ki je tudi sam še vedno aktiven tekmovalec. Letos je na državnem prvenstvu za člane in veterane med mlajšimi veterani (od 35 do 50 let) osvojil drugo mesto.

DOLGOROČNA VIZIJA

Treninge imajo dvakrat tedensko, v sredo in petek po uro in pol. Pred epidemijo so trenirali v mirnopeški športni dvorani, nato na daljavo po Zoomu, kasneje pa v telovadnici stare osnovne šole. »Tudi med počitnicami ne mirujemo, enkrat tedensko imamo proti večeru na igrišču za bivšo šolo poletne treninge, na katere vabimo tudi starše in vse preostale, da se nam pridružijo. Udeležba je dobra, v povprečju pride od 12 do 15 otrok. Zdaj delamo malo več na kondiciji, naprej pa gremo tudi s 'snovjo',« je razložil.

Vizijo razvoja kluba je Aljoša Kramar skupaj s svojo soprogo Urško zastavil že ob njegovi ustanovitvi, zato ga je že v prvem letu delovanja registriral pri panožni zvezi. Ne želi, da bi bili muha enodnevnica, tako bodo v prihodnosti veliko pozornosti posvečali tudi temu, da bi med članstvom razvili domače trenerje. »Lahko jih sicer dobimo tudi od drugod, a domači imajo zagotovo posebno energijo,« je še dodal.

Članek je bil objavljen v 32. številki Dolenjskega lista 12. avgusta 2021

M. Žnidaršič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava