Izobraževanje za turistične vodnike destinacije Dolenjska

14.10.2021 | 10:15

 Izobraževanje za turistične vodnike destinacije Dolenjska

Na Razvojnem centru Novo mesto kot nosilcu funkcije razvoja in promocije turizma v vodilni destinaciji DOLENJSKA, ki vključuje geografsko območje 12 dolenjskih občin (Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk) bomo v novembru 2021 izvedli izobraževanje za lokalne turistične vodnike destinacije Dolenjska.

Naš cilj je izobraziti turistične vodnike, ki bodo s svojimi znanji, poznavanjem lokalnega okolja ter zgodb prispevali pomemben delček v mozaiku nepozabnega obiska vsake skupine gostov na destinaciji. Sodobni turist oz. gost išče trajnostno naravnano ponudbo, ki se pogosto nanaša prav na dojemanje avtentičnosti doživetja in tu je vloga vodnika izjemno pomembna.

V program vabimo vse, ki imajo željo po tovrstnem delu z domačimi in tujimi turisti ter prispevati pomemben del k turističnemu razvoju destinacije. Izobraževanje, ki se bo ovijalo v novembru, bo obsegalo predvidoma 40 učnih ur, vanj pa se lahko vključijo tisti s končano najmanj V. stopnjo izobrazbe in znanjem vsaj enega tujega jezika s stopnjo najmanj V. ravni izobrazbe.

Razpis za prijavo je objavljen na spletni strani www.rc-nm.si in https://www.visitdolenjska.eu/razpis-vodniki.html

Prijave na izobraževanje so odprte do vključno srede, 27. oktobra.

Več informacij: Mojca Badovinac (mojca.badovinac@rc-nm.si, 07 337 29 82)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava