Z branjem rastemo - Na zelenici ob knjižnici smo posadili novo drevo

13.10.2021 | 11:55

Z branjem rastemo - Na zelenici ob knjižnici smo posadili novo drevo
Z branjem rastemo - Na zelenici ob knjižnici smo posadili novo drevo

V četrtek, 7. oktobra 2021, smo v Knjižnici Črnomelj pripravili drugi dogodek v sklopu praznovanja 60-letnice knjižnice Z BRANJEM RASTEMO.

­­­­V septembru se je odvil prvi dogodek v nizu štirih in vsi naslednji si bodo mesečno sledili vse do 19. januarja 2022, ko bo Knjižnica Črnomelj praznovala šestdeseti rojstni dan. Zaposleni v knjižnici smo pogumno in delovno zakorakali v 60 let, kajti naša misel gre soncu naproti!

Rdeča nit dogodka je bila vprašanje: Kako z branjem rastemo? Rastemo tako kot drevo?

Ravno zato smo na zelenici knjižnice v sodelovanju s Komunalo Črnomelj in skupino Urbano zelenje mesta posadili drevo - javor, simbol življenja in večne rasti. V svojem nagovoru je direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić povedala, da je to tudi začetek novega skupnega projekta preureditve zunanje okolice in vrtov Knjižnice Črnomelj in OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Glede na to, da sta ustanovi fizično blizu ter tvorita edino zeleno površino v ulici, bo celovita prenova več kot smiselna.

Drevo so simbolično posadili direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić, ravnatelj OŠ Mirana Jarca Črnomelj Boris Mužar, župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in predstavnica skupine Urbano zelenje mesta Črnomelj Petra Dichelberger. Slednja sta pripravila tudi dva izredno spodbudna in zanimiva govora, v katerih sta vsak na svoj način predstavila povezavo med rastjo drevesa in rastjo bralca in o pomenu dreves za naše mesto.

Učenci iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj, katera je vključena v projekt Eko šola, so tudi razmišljali o drevesih in knjigah in ob tem so se jim porodile različne misli. Nekatere od njih so nam prebrali učenci 3. razreda in bile so res zanimive in mladostno iskrive. Napisali so jih pod mentorstvom Jerneje Simčič, Nevenke Jankovič, Maje Nemanič in Eve Starašinič.

Skozi prireditev nas je vodil Tadej Fink, za glasbeno vzdušje pa so poskrbeli tamburaši KUD Otona Župančiča Vinica.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo, da so s svojim izjemnim prispevkom obogatili našo prireditev ob praznovanju 60-letnice.

Knjižnica Črnomelj
Foto: Jan Kocjan

Galerija

_zkmnjiznica (1)
_zkmnjiznica (10)
_zkmnjiznica (11)
_zkmnjiznica (2)
_zkmnjiznica (3)
_zkmnjiznica (4)
_zkmnjiznica (5)
_zkmnjiznica (6)
_zkmnjiznica (7)
_zkmnjiznica (8)
_zkmnjiznica (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava