Dobrodelni pohod na Trško goro - tokrat drugače

13.10.2021 | 12:45

Dobrodelni pohod na Trško goro - tokrat drugače

Prečudovit sobotni dan poletnih temperatur je bil. Dan, ko bi se sicer novomeški Lionsi tradicionalno družili in veselili v širšem krogu ljudi, v krogu naših prijateljev, znancev, družinskih članov, v krogu tistih, ki v srcu dobro mislimo in s svojimi dejanji nesebično nudimo pomoč tistim, ki jo potrebujejo. To je čas, ko se, zdaj že nekaj let zapored, vzpnemo na eno najbolj znamenitih vinskih goric - našo Trško goro. Saj se še spomnite, kajne?

Že drugo leto zapored vas ni z nami. Lani se je celo prvič zgodilo, da je dogodek zaradi znanih razlogov odpadel. Letos pa smo se skladno z odloki in spoštovanjem vseh vladnih ukrepov ponovno Družili - v zelo ozkem krogu klubskih kolegov in najbližjih družinskih članov. Družili smo se, da ne pozabimo drug na drugega, da nismo skupaj samo preko ekranov, da zaslišimo toplino naših glasov in začutimo drug drugega. Družili smo se, da znova napolnimo naše zaloge dobrodelne energije. Družili smo se na varni razdalji, a vendar na način, ki nam je vsem ljub - v živo.

Družili smo se za dober namen - za petnajst dijakov študentov iz socialno šibkih družin, ki svojih talentov brez zunanje pomoči ne morejo uresničiti, za nadarjena dijaka združena v podjetniški skupini VISUS, ki razvijata pametno napravo imenovano SWM, ki bo slepim pomagala pri zaznavanju ovir in spremljanju dogajanja v okolici. Simbolično smo se podali po tradicionalni poti na Trško goro. Pot smo prehodili za vse vas. Ni nas bilo veliko, a vendar ste bili z nami vsi tisti, ki ste, ali boste, tako ali drugače pomagali pri dosegi našega cilja in uresničevanju našega namena. Bili ste z nami v mislih in v naših srcih. Ob tem se iskreno zahvaljujemo Zavarovalnici Triglav, da je podprla naš dober namen. Hvala pa tudi vsem drugim donatorjem, podjetjem ali posameznikom. Vsake vaše dobronamerne geste smo izredno veseli.

Letos bo opis krajši, saj tudi dogajanja ni bilo toliko kot sicer. Zato velja zaključiti z besedami našega člana Janija: "Če kdaj, zdaj ... vrnimo sebi in drugim tisto, kar smo v zadnjih letih izgubili. Topel nasmeh, prijazno gesto, nesebično pomoč. In povejmo znancu, prijatelju, da mislimo nanj. Pogled v ogledalo zvečer bo bistveno lepši."

Primož Pibernik

Galerija

_zzzpohod (1)
_zzzpohod (2)
_zzzpohod (3)
_zzzpohod (4)
_zzzpohod (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava