Plesalci sodobnega plesa na Piko migo in Živo

13.10.2021 | 09:20

Pika miga

Pika miga

V preteklem šolskem letu 2020/2021 so se plesalci sodobnega plesa pod mentorstvom Sanje Spirić predstavili na območnem plesnem srečanju v Domu kulture Brežice. Selektorica Aja Zupanc je za regijsko plesno revijo, ki je letos zaradi epidemioloških razmer potekala preko video posnetka, izbrala skupine Sodobni ples 1-3, Ka'bavidas Pelera mlajši in Ka'bavidas Pelera. Dve od treh skupin pa so bile izbrane na Piko migo in Živo.

V soboto, 9. oktobra 2021 so se plesalke skupine Sodobni ples 1-3 (2020/2021) predstavile na festivalu Pika miga, ki je potekal v Velenju. Pika miga je festival otroških plesnih skupin na katerem se predstavijo najboljše otroške plesne miniature pretekle sezone iz celotne Slovenije. Skupina v zasedbi plesalk: Izabela Duhanič Mihajlović, Iza Gajšek, Gabrijela Komar, Tija Klenovšek, Gaja Mahovne, Neža Mladkovič, Flora Sambunjak, Ella Vargec, Tjaša Vasić, Julija Ana Verstovšek in Tesa Zupančič se je predstavila s koreografijo z naslovom »Na Rožnati zemlji«.

Skupina Ka'bavidas Pelera (2020/2021) v kateri plešejo: Tjaša Kurajić, Andraž Miklavčič, Ula Oštir, Manica Pečarič, Hana Sambunjak in Veronika Strnad pa se bo v mesecu novembru s koreografijo z naslovom »Kaldera« predstavila na tridnevnemu festivalu plesne ustvarjalnosti mladih Živa na katerega se uvrstijo najbolj kakovostne plesne miniature in predstave pretekle sezone.

PD Imani

Galerija

_zzzzzimani (1)
_zzzzzimani (2)
_zzzzzimani (3)
_zzzzzimani (4)
_zzzzzimani (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava