Elektrotehniško društvo na strokovni ekskurziji

12.10.2021 | 11:00

Elektrotehniško društvo na strokovni ekskurziji
Elektrotehniško društvo na strokovni ekskurziji

Elektrotehniško društvo Dolenjske in Bele krajine, katerega poslanstvo je strokovno izobraževanje, izmenjava dobrih praks, koristnih informaciij ter popularizacija in ohranjanje tehnične kulture, je za svoje člane organiziralo strokovno ekskurzijo z ogledom nove razdelilne transformatorske postaje RTP 110/20 kV Dobruška vas. Predstavniki Elektra Ljubljana so nam predstavili tehnično sodobno postajo, ki bo v veliki meri izboljšala kakovost distribucije, oskrbe z električno energijo na tem delu Dolenjske in s tem ustvarila tudi boljše pogoje za zanesljivo obratovanje gospodarskih družb.

V nadaljevanju smo si v Šentjerneju pod strokovnem vodstvom g. Ivana Kralja ogledali podjetje Arex, kjer smo bili navdušeni nad visokim tehničnim nivojem proizvodnega procesa, ki je plod lastnega znanja in razvoja.

Srečanje članov Elektrotehniškega društva smo nadaljevali z rednim občnim zborom, kjer smo pregledali delo društva v pretekem obdobju in ga zastavili za bodoče obdobje.

Dogodek smo zaključili z druženjem in mreženjem v prijetnem okolju vinoteke Otilija, kjer nam je g. Janez Selak na zanimiv način predstavil Šentjernej.

Elektrotehnično društvo Dolenjske in Bele krajine, ki je član Elektrotehnične zveze Slovenije, deluje že več kot 40 let in združuje preko 90 inženirjev in tehnikov. Splošno mnenje udeležencev strokovnega izobraževanja je bilo, da so tovrstni dogodki koristni za vzpostavljanje in ohranjanje stikov, pa tudi priložnost za vključevanje noveih članeov Elektrotehnišnega društva.

D. R.

Galerija

_zzzzzeks (1)
_zzzzzeks (2)
_zzzzzeks (3)
_zzzzzeks (4)
_zzzzzeks (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava