Župan sprejel najboljše novomeške karateiste in atlete

24.9.2021 | 11:05

Župan sprejel najboljše novomeške karateiste in atlete
Župan sprejel najboljše novomeške karateiste in atlete
Župan sprejel najboljše novomeške karateiste in atlete

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v preteklih dneh sprejel novomeške športnike, ki so v poletnih mesecih na evropskih in svetovnih prvenstvih nanizali mnogo uspehov. Čestitke je tako predal Karate klubu Novo mesto in Atletskemu klubu Krka ter Novomeščanki Veroniki Sadek, ki zastopa ljubljanski AD MASS.

Karate klub Novo mesto je od 31. julija do 1. avgusta organiziral SKDUN evropsko prvenstvo in SKDUN evropski pokal v Olimpijskem centru Novo mesto, kjer so si priborili zlato medaljo v kategoriji kate ekipno, večkrat pa so stopili tudi na druge in tretje stopničke. Sprejema so se udeležili najuspešnejši tekmovalci Mihael Rukše, Simon Bele, Ester Horn, Swen Horn, Špela Tihi, Nik Kovačič in Danylo Nesterow, trener Franjo Horn in Karolina Horn.

Karate klub Novo mesto je v pogovoru z županom izrazil zadovoljstvo nad izpeljanim prvenstvom in pokalom, ki sta sestavljala dosedanji najbolj množični dogodek v Olimpijskem centru Novo mesto, v prihodnje pa želijo nadaljevati z organizacijo večjih mednarodnih tekmovanj in v Novo mesto pripeljati karateiste z vsega sveta.

Atletski klub Krka je s svojimi varovanci v mesecu juliju in avgustu sodeloval na 13. Evropskem prvenstvu za mlajše člane in članice, 26. Evropskem prvenstvu za starejše mladince in mladinke ter 18. Svetovnem prvenstvu za mladince in mladinke. Sprejema so se tako udeležili Matevž Šuštaršič in Tara Keber, ki sta bila na evropskem prvenstvu najmlajša tekmovalca ter imata še nadaljnji dve leti za nastop v kategoriji mlajših članov, ter Eva Murn, ki je na evropskem prvenstvu dosegla osebni in klubski rekord v teku na 100 m z ovirami. Eva Murn se je udeležila tudi svetovnega prvenstva, kjer pa je najboljši dosežek slovenskih atletov dosegla Novomeščanka Veronika Sadek iz AD MASS Ljubljana. V finalnem teku na 800 m je dosegla končno 4. mesto z novim osebnim rekordom.

Varovanci in predsednik Atletskega kluba Krka Andrej Jeriček so izpostavili, koliko jim pomeni, da lahko trenirajo v Novem mestu z urejeno športno infrastrukturo, upajo pa, da bodo nekoč uživali v večji podpori s strani gledalcev - tekmovati pred polnimi tribunami jim je namreč v veliko veselje.

Župan Gregor Macedoni je na sprejemih pohvalil trud in trdo delo klubov, športnikom pa je zaželel predvsem obilo vztrajnosti in nadaljnje uspehe na vseh področjih.

MO Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava