Na sporedu prvi letošnji sosedski derbi - v Trebnje prihaja rival iz Ivančne Gorice

24.9.2021 | 08:20

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

V petek se bodo trebanjski levi prvič v letošnji sezoni udarili na sosedskem derbiju z rivali iz Ivančne Gorice. Ti se med prvoligaše vračajo po dveh sezonah, vstopnice za ogled obračuna pa je možno kupiti Pri Dedu (Trebnje) ali v lokalu Glorija (Ivančna Gorica).

Trebanjsko moštvo je v novo sezono krenilo uspešno. Na uvodnih dveh prvenstvenih srečanjih so varovanci trenerja Uroša Zormana zabeležili stoodstotni rezultatski izkupiček (Gorenje Velenje in Dobova), zmagovalni niz pa želijo podaljšati tudi proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice.

Slednji je zadnjo prvoligaško sezono odigral dve leti nazaj, dirigentsko palico pa že od oktobra 2017 vodi domači strateg Aleksander Polak. Ekipa je večinoma sestavljena iz domačih produktov, barve SVIŠ-a pa letos branita tudi nekdanji trebanjski lev Klemen Sašek in posojeni član Trima, Nejc Ropič. Novinci med prvoligaško elito so na uvodu sezone visoko izgubili v Ljubljani, minuli teden pa tesno priznali premoč Slovenjgradčanom.

Luka Florjančič, igralec RK Trimo Trebnje:
“Vsak sosedski derbi s SVIŠ-em je posebnega pomena. Ivančani veljajo za neugodnega tekmeca, kar so že velikokrat dokazali. Naša naloga je pokazati pravi obraz na terenu in dobiti tekmo.”

Srečanje med trebanjskimi levi in ivanškimi rokometaši se v petek, 24. septembra prične ob 19.00, s prenosom na Facebooku in Youtubu.

LIGA NLB, 3. KROG:
Petek, 24. septembra, ob 19:00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica

RK Trimo Trebnje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava