Slovenska kulinarika skozi objektiv fotografa Toma Jeseničnika, KC Semič

24.9.2021 | 18:00

V sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine vas Kulturni center Semič in RIC Bela krajina vabi na otvoritev razstave in pogovorni večer z naslovom SLOVENSKA KULINARIKA SKOZI OBJEKTIV FOTOGRAFA TOMA JESENIČNIKA v petek, 24. septembra, ob 18. uri v KC Semič.

Gastronomija danes in nekoč. S fotografom Tomom Jeseničnikom se bomo pogovorili na kaj vse je pozoren pri izdelavi fotografije, kako pomembne so barve na krožniku, postavitev, svetloba,…del te zgodbe pa si bomo ogledali v fotografski razstavi. Veliko pozornost pa bomo namenili tudi knjižni zbirki Gastronomija Slovenije, prof. dr. Janeza Bogataja. V njej je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami.

V programu bo sodelovala z glasbeno točko belokranjka ClaudiZu.

Moderator dogodka Gregor Jevšček.

Dobrodošli!

Dogodek poteka po veljavnih odlokih vlade (PCT) in priporočilih NIJZ.