Slovenska kulinarika skozi objektiv fotografa Toma Jeseničnika, KC Semič
24.9.2021 | 18:00
V sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine vas Kulturni center Semič in RIC Bela krajina vabi na otvoritev razstave in pogovorni večer z naslovom SLOVENSKA KULINARIKA SKOZI OBJEKTIV FOTOGRAFA TOMA JESENIČNIKA v petek, 24. septembra, ob 18. uri v KC Semič.
Gastronomija danes in nekoč. S fotografom Tomom Jeseničnikom se bomo pogovorili na kaj vse je pozoren pri izdelavi fotografije, kako pomembne so barve na krožniku, postavitev, svetloba,…del te zgodbe pa si bomo ogledali v fotografski razstavi. Veliko pozornost pa bomo namenili tudi knjižni zbirki Gastronomija Slovenije, prof. dr. Janeza Bogataja. V njej je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami.
V programu bo sodelovala z glasbeno točko belokranjka ClaudiZu.
Moderator dogodka Gregor Jevšček.
Dobrodošli!
Dogodek poteka po veljavnih odlokih vlade (PCT) in priporočilih NIJZ.
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Jasna Kuljaj nova direktorica
tor, 16.4.2024
DL: V Adrii nekaj mesecev delali 9 ur; vodstvo: Groženj ni bilo
sre, 17.4.2024
23. tekmovanje na diatonični harmoniki v Škocjanu
čet, 18.4.2024
FOTO: Izlet na Plitvička jezera
tor, 16.4.2024
1. Vampijada na Dolenjskem - ali jih obožuješ ali pa sovražiš
tor, 16.4.2024