DL: Ali smo vsi državljani enaki ali pa je za Rome zakon drugačen?

21.9.2021 | 14:15

Žabjak - Brezje (arhiv)

Žabjak - Brezje (arhiv)

Zoper Rome pa se je obregnil bralec iz Koroške vasi. H klicu ga je spodbudil prispevek o elektrifikaciji Žabjaka. »Kdo pa Romom plača elektriko? Gre za tri milijone evrov! To ni plačala občina – ta denar smo dali davkoplačevalci!« je dejal.

Sam je pred 15 leti plačal komunalni prispevek, da se bo v vas napeljala voda, danes pa je edini v Podgorju, ki nima vode. Zaradi pritiska, ker je na takšni višinski točki, voda pri njem ne teče. »Zakaj pa bi potem plačeval omrežnino?« se sprašuje o obveznosti, ki je ne poravnava, prav tako kot tudi ne plačuje za odvoz smeti za svojo zidanico, ki pa jih ne plačuje prav zato, ker doma nima vode, čeprav je zato, da jo bo oziroma naj bi jo dobil, moral nekoč odšteti takratnih 2700 nemških mark.

»Ali smo vsi državljani enaki ali pa je za Rome zakon drugačen?! Ali živimo v pravni državi ali v ciganski državi, kot je rekel Jelinčič?« je dejal.

Ob skrbi, ki jo namenja novomeška občina Romom na eni strani in tistemu, kar naredi za podgorski narod, kot je dejal, na drugi strani, se počuti kot tretjerazredni državljan. »Nisem Rom, da bi mi občina pomagala. Imam 37 let delovne dobe, firme, kjer sem bil, so propadle, pa mi nič ne pripada. Samo, kar občini in državi pripada, pa moram plačati,« je še dejal in dodal, da naša država ni demokratična država in da ga je sram, da živi v takšni državi.

Članek je bil objavljen v 29. številki Dolenjskega lista 22. julija 2021 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

22.9.2021+5     + (5)     – (0)     Oceni delec 

Enaki smo! Kdo za vraga bi lahko kaj tako grešnega pomislil, da bi oni imeli kakršne koli privilegije in olajšave, no? Ni lepše radosti kot videti pripadnika te skupnosti, brez osnovne šole, brez zaposlitve in kako na blagajni ponosno potegne iz žepa za pest debel zvitek petsto evrskih bankovcev. Povprečnemu davkoplačevalcu lahko samo srce zaigra od veselja!

23.9.2021+6     + (6)     – (0)     Oceni tapravpodgurc 

Še en merkator jim postavite tam, pa luna park, pa seveda bo treba socialno povečat. Sramota kje živimo. Romi diskriminirani? ja seveda. Jaz ki pošteno delam za te lopove sem dikriminiran.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava