Peter Hribar: Ob Jorgiću in Kožulu lahko pogledujemo proti kolajni

18.9.2021 | 09:30

Peter Hribar

Peter Hribar

Po letu dni se je s tekmami prvega kroga začela tudi druga nemška bundesliga v namiznem tenisu. V njej bo igral tudi Peter Hribar iz Šmarjeških Toplic, ki pa je v prvem krogu z drugo ekipo Saarbrückna moral priznati premoč Jüllicha. Udeleženec letošnjih olimpijskih iger v Tokiu bo konec meseca imel po slovesu Bojana Tokića pomembno vlogo tudi na bližnjem ekipnem evropskem prvenstvu v Romuniji.

Druga ekipa Saarbrückna je doma izgubil s 4:6, od tega je Jüllich, kar štiri dvoboje dobil s 3:2 v nizih. V dveh od teh štirih dvobojev je bil udeležen tudi Hribar, ki pa je bil z Dimitrijem Levajcem uspešen v igri dvojic.

»Na obeh tekmah, ki sem jih izgubil, bi z malo več samozavesti lahko iztržil bolj ugoden rezultat, kajti sama igra ni bila slaba. Verjamem, da bo nadaljevanje prvenstva zame in za ekipo bolj uspešna, je bilo pa po tako dolgem času težko spet igrati. Ampak v tem trenutku je najbolj pomembno, da se igra in prepričan sem, da bomo v nadaljevanju prvenstva bolj uspešni. Prvi cilj je obstanek v ligi, ki je sicer zelo enakovredna in v kateri je vsaka ekipa premagljiva,« je o začetku sezone v nemški drugi bundesligi dejal 21-letni igralec iz Šmarjeških Toplic, ki pa že pogleduje proti ekipnemu evropskemu prvenstvu v Cluju. Tudi zato, ker se je po olimpijskih igrah v Tokiu vsaj začasno od slovenske reprezentance poslovil Bojan Tokić. To tudi pomeni, da bo ob Darku Jorgiću in Deniju Kožulu večje breme padlo tudi nanj in na Tilna Cvetka, s katerim sta bila v sezoni 2017/18 v dresu Krke najbolj zaslužna za njen za zdaj predzadnji naslov državnega prvaka.

»Da, res je, vse bolj razmišljam o evropskem prvenstvu in temu je vse podrejeno. Zagotovo ne bo enostavno brez Bojana, ki je bil dolga leta nosilec igre v naši reprezentanci, vendar imamo dobro izhodišče v skupini, tako da bi se lahko vmešali v boj za kolajne. Imamo neverjetnega Darka Jorgića, v odlični formi je tudi Deni Kožul, na meni in Tilnu pa je, da na vsaki tekmi dava vse od sebe in po svojih najboljših močeh pripomoreva ekipi, do čim boljšega rezultata,« se že veseli tekem v Cluju.

Še vedno pa so sveži tudi spomini na olimpijske igre v Tokiu. Res je, da v Tokiu ni dobil priložnosti za igro, vendar je začutil olimpijsko vzdušje, kar mu bo zagotovo v veliko pomoč v nadaljnji karieri.

»Spomini na Tokio so vsekakor zelo lepi, vendar sam že strmim Parizu 2024, kjer upam, da bom lahko zaigral svojo prvo tekmo na olimpijskih igrah. Zagotovo pa je bila celotna izkušnja velika motivacija za še več treninga v prihodnje. Zavedam se, da bo treba še veliko dela, največ rezerve pa vidim v svojih prvih treh žogicah, še posebej na vračanju servisa in prvih prehodih,« je odločen Hribar, ki ob volji, ki jo ima in trdem delu lahko še zelo napreduje. Potem bo tudi Jorgiću in Kožulu lažje.

NTZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava