FOTO: ''Mladi smo bili vsi, starost pa doživimo, če imamo srečo''

15.9.2021 | 10:50

FOTO: ''Mladi smo bili vsi, starost pa doživimo, če imamo srečo''
FOTO: ''Mladi smo bili vsi, starost pa doživimo, če imamo srečo''
FOTO: ''Mladi smo bili vsi, starost pa doživimo, če imamo srečo''

Minuli petek je bilo na ploščadi pred ivanško občinsko stavbo ponovno živahno na prireditvi Vsi smo ena generacija. Zdaj že tradicionalno medgeneracijsko prireditev sta pripravila Občina Ivančna Gorica in Svet župana za starosti prijazno občino.  

Dogajanje na Sokolski ulici v Ivančni Gorici se je začelo že uro pred začetkom prireditve, kjer so svoje dejavnosti in aktivnosti predstavila številna lokalna društva, organizacije in posamezniki iz občine Ivančna Gorica. Na stojnicah so se predstavili: Turistično društvo Ivančna Gorica, Ivankine spominčice, Dnevno varstvo za starejše Šentvid pri Stični (DSO Grosuplje), Celostna pomoč na domu in osebna asistenca Petra Ostanek s.p., Zdravstveni dom Ivančna Gorica, Knjižnica Ivančna Gorica, Strokovni center Višnja Gora, Društvo upokojencev Višnja Gora, Projekt E-oskrba, Projekt »Spoznaj stare poklice in obrti«, Zavod Prijetno domače, Vrtec Ivančna Gorica, Srednja šola Josipa Jurčiča in Društvo gobarjev Štorovke Šentrumar iz sosednje občine Dobrepolje.

Po predstavitvah na stojnicah se je dogajanje začelo na odru ploščadi pred stavbo občine. Z glasbeno – plesnimi točkami so se predstavili MePZ DU Šentvid pri Stični Sončni žarek, Otroška folklorna skupina Vidovo, Ženski pevski zbor Harmonija, najmlajši iz Vrtca Ivančna Gorica, učenci osnovnih šol Stična, Zagradec, Višnja Gora in Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in Plesni klub Guapa.

Prisotne sta nagovorila tako župan Dušan Strnad kot predsednica Sveta za starosti prijazno občino, Milena Vrenčur, ki sta skupaj s člani Sveta predstavila aktivnosti na področju populacije za starejše v ivanški občini. Predvsem pa se je po besedah župana Strnada potrebno zavedati, da mladi smo bili vsi, starost pa doživimo, če imamo srečo.

Prireditev so povezovali učenci Osnovne šole Stična pod mentorstvom učiteljice Urške Petek.

Gašper Stopar

Galerija

_zzzivancna (01)
_zzzivancna (02)
_zzzivancna (03)
_zzzivancna (04)
_zzzivancna (05)
_zzzivancna (06)
_zzzivancna (07)
_zzzivancna (08)
_zzzivancna (09)
_zzzivancna (10)
_zzzivancna (11)
_zzzivancna (12)
_zzzivancna (13)
_zzzivancna (14)
_zzzivancna (15)
_zzzivancna (16)
_zzzivancna (17)
_zzzivancna (18)
_zzzivancna (19)
_zzzivancna (20)
_zzzivancna (21)
_zzzivancna (22)
_zzzivancna (23)
_zzzivancna (24)
_zzzivancna (25)
_zzzivancna (26)
_zzzivancna (27)
_zzzivancna (28)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava