Nada Zorec, najbolj znana kmetica: Letos so "od hudiča"

12.9.2021 | 17:40

Nada, ki je v šovu Kmetija v vlogi gospodarice že četrto leto, pravi, da  so letošnji tekmovalci pravo presenečenje, saj so pridni in delavni. (Pop tv)

Nada, ki je v šovu Kmetija v vlogi gospodarice že četrto leto, pravi, da so letošnji tekmovalci pravo presenečenje, saj so pridni in delavni. (Pop tv)

Nada Zorec s tekmovalcem Francem Vozlom (Pop tv)

Nada Zorec s tekmovalcem Francem Vozlom (Pop tv)

Za vlogo gospodarice se je prijavila sama. (Revija Liza Maja)

Tudi v letošnji sezoni bo nad kmeti in kmeticami v priljubljenem šovu Kmetija bdela Dolenjka Nada Zorec. Živahna upokojenka je pokomentirala letošnje kmetovalce in se spomnila, kako je sploh prišla v šov.

Letos bo Nada Zorec že četrtič bdela nad kmeti v šovu Kmetija. Ko jo vprašamo, ali je sčasoma, iz sezone v sezono, postala bolj stroga ali morda bolj popustljiva do kmetov in kmetic, medtem ko opravljajo naloge, ki jih določa, odgovori: »To je pa čisto odvisno od kmetov. Strogost je vedno enaka in morda je še prehitro, da bi ocenila letošnje kmete – naj povem, da nimam stika z njimi, pridem in jim dam nalogo ter grem. Ampak letos so, če rečem po kmečko, od hudiča. (smeh) Na prvi pogled niso videti takšni, mislim, da so vsi mestni ljudje, ampak delavni so tako, kot da bi bili kmeči fantje. Tako imam težko delo, ker če se trudijo in stvari naredijo, moraš biti pošten.«

Nada se na snemanja v Prekmurje vozi iz domače Zagorice pri Velikem Gabru, doma ima še okoli 350 kokoši in piščancev, je predsednica Društva podeželskih žena Tavžentroža, zdaj pa se bo živahna upokojenka lotila novega projekta: sodelovala bo pri postavljanju Guinnessovega rekorda v kvačkanju – Slovenija kvačka. Nakvačkali bodo grbe vseh slovenskih občin.

»Začenjamo 15. septembra, volno smo že prejeli, načrta pa še ne, to bo šele v zadnjih dneh. Slovenskih občin je 212 in nakvačkali bomo prav toliko grbov. V ekipi nas je 211 kvačkaric in en kvačkar. Sama bom nakvačkala grb občine Mokronog- Trebelno. Tak grb sicer ni majhen in kvačka se s posebno tehniko, velik pa je kot odeja, na primer. Časa imamo mesec in pol,« je pojasnila.

KAMER SE JE ŽE NAVADILA

Nada je danes najbolj znana kmetica in pravi, da jo ljudje povsod prepoznavajo in ustavljajo.

Sicer pa se je za vlogo prijavila kar sama, saj jo je zanimalo, kako opravijo tak izbor; šla je na poskusno snemanje, ker jo je zanimalo tudi to, nato pa so jo poklicali, da je izbrana. »Bilo me je kar malo strah, saj sem se samo šalila in se mi je zdelo, da v resnici nisem za to, pa so me prepričali. In sem šla pred kamero – najprej sem imela tremo, a potem sem se kamer navadila,« nam je še povedala zgovorna kmetica.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava