DL: Z Milanom Kučanom skozi Portal spominskega obeležja

10.9.2021 | 12:10

DL: Z Milanom Kučanom skozi Portal spominskega obeležja

Park jezero, ki je umeščen za glavno občinsko plažo na Rudniškem jezeru in ga bo z njo povezovala lesena brv, je 17. junija slavnostno odprl nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki je po krajšemu nagovoru z gostitelji v park stopil skozi Portal spominskega obeležja v čast 30-letnice slovenske države. Visok je skoraj pet metrov, v njega je vgrajen del smreke iz kočevskih gozdov, ki je bila kot darilo Republike Slovenije ob 30-letnici plebiscita poslana v Vatikan in je krasila tamkajšnji Trg svetega Petra. Kučan je v parku, ki se razprostira na nekaj manj kot dva hektarja velikem zemljišču, zasadil tudi lipo in postal njen boter. Z leve: podjetnik Marjan Zajc in avtor parkovne ureditve Roman Batis z Milanom Kučanom.

Članek je bil objavljen v 26. številki Dolenjskega lista 1. julija 2021

Foto: M. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

10.9.2021+4     + (16)     – (12)     Oceni vl 

Se bo počasi končala politična gonja proti gospodu Kučanu? Tudi take prireditve bodo pripomogle k temu, saj bomo dokazali, da je kar nekaj državljanov, ki ga spoštujemo kot zelo modrega politika v zelo turbulentnih časih pred in po osamosvobajanju Slovenije. (vika lozar)

12.9.2021+2     + (18)     – (16)     Oceni Lojzekov stric 

Milan Kucan zadnji predcednik CK ZKS je bil proti osamosvojitvi, to se danes sam prizna zato je neprikerneren za taksne prireditveditve ko se postavljajo taksna obelezja.. Vika koliko tajkunov je imel v forumu 21.Vse afere z orozjem vodijo do njega . Kaj je pocel med razorozevanjem leta 91 mu pa ni v ponos.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava