SB Novo mesto: Covid meša štrene pri krajšanju čakalnih vrst

7.9.2021 | 14:15

SB Novo mesto: Covid meša štrene pri krajšanju čakalnih vrst

Splošna bolnišnica Novo mesto je ponovno postala Covid bolnišnica. Danes imamo tako hospitaliziranih 16 COVID bolnikov, od tega 2 na intenzivnem oddelku.

Menimo, da smo se na podlagi preteklih izkušenj na nove Covid izzive dobro pripravili, je pa res, da so bila naša prizadevanja v veliki meri trenutno usmerjena na zmanjševanje zaostankov predvsem na področju kardiologije in ortopedije, kjer smo na Nacionalnem programu za skrajševanje čakalnih vrst dobili izdaten program.

Tega smo sicer načrtovali v normalnih razmerah, s povečevanjem števila COVID bolnikov pa bomo primorani sorazmerno zmanjševati tudi izvajanje EDP programov.

Toplo sončno vreme nam morda ta trenutek daje nek lažen občutek varnosti, da še nismo zakorakali v jesen ter da nam zmanjkuje časa kar se tiče upoštevanja ukrepov, vendar temu ni tako. V kolikor si želimo čim večje normale in se izogniti zapiranju države, je čas za streznitev in dosledno upoštevanje PCT pogojev, na kar dnevno opozarjamo tudi zaposlene v naši bolnišnici. Striktno bomo namreč tudi v prihodnje upoštevali, da naši zaposleni izpolnjujejo pogoje, so torej cepljeni, prebolevniki ali testirani v skladu z navodili, predvsem pa da nikakor v službo ne hodijo, v kolikor sumijo, da imajo kakršenkoli znak, ki bi nakazoval Covid okužbo, za kar je v prvi vrsti odgovoren vsak sam. V bolnišnici imamo trenutno zaščitenih 68 % zaposlenih.

Bodimo odgovorni, ostanimo zdravi!

Vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava