PCT pogoj tudi za obisk frizerja ali DSO; v NM nova lokacija hitrega testiranja

6.9.2021 | 14:15

Od jutri dalje hitro testiranje v Novem mestu nič več v KC, ...

Od jutri dalje hitro testiranje v Novem mestu nič več v KC, ...

... pač pa v šotoru nasproti lekarne.

... pač pa v šotoru nasproti lekarne.

Z današnjim dnem se PCT pogoj širi na številne dejavnosti. Izpolnjevati ga bodo morale osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

Kot je v soboto povedal minister za zdravje Janez Poklukar, kljub formalni uveljavitvi odloka z današnjim dnem pričakuje, da se bo odlok uveljavil postopno prek tedna in da ga bodo začeli izvajati v naslednjih sedmih dneh.

PCT je obvezen tudi za uporabnike nekaterih storitev: za obisk frizerja, kozmetičarke, domov za starejše ...

Pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) bodo morale izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oz. so udeležene v okoljih ali dejavnostih, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in s tem nevarnost za zdravje.

Pogoj PCT bodo tako morali izpolnjevati zaposleni v zdravstvenih dejavnostih, dejavnostih vzgoje in izobraževanja, socialno varstvenih in kulturnih dejavnostih. Enako bo veljalo za osebne asistente ter zaposlene v javni upravi ter osebe, ki delajo v zavodih za prestajanje zapornih kazni, prevzgojnih domovih, centrih za tujce in varnih hišah.

Pogoj PCT bodo morali prav tako izpolnjevati taksisti, osebje v zaprtih žičniških napravah, policisti, občinski redarji in varnostno osebje, ki izvaja naloge na področju zagotavljanja javnega reda in varnosti. Veljal bo tudi pri izvajanju športnih dejavnosti, kolektivnem uresničevanju verske svobode, dejavnostih ponujanja blaga in storitev, dejavnostih ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil ter pri izvajanju strokovnih izobraževanj in usposabljanj.

Pogoj PCT bodo morali izpolnjevati še uporabniki zavodov za prestajanje zapornih kazni, prevzgojnih domov, centrov za tujce, azilnih domov, zavodov izvajalcev socialnovarstvenih storitev, ki ponujajo možnost nastanitve, prav tako pa športniki ob izvajanju kontaktnih športov, uporabniki zaprtih žičniških naprav, obiskovalci in spremljevalci pacientov ter obiskovalci zavodov za prestajanje zapornih kazni in prevzgojnih domov. Osebam, ki ne bodo izpolnjevali pogoja PCT, uporaba storitve ali udeležba oz. prisotnost pri izvajanju dejavnosti ne bo dovoljena.

Omejitve PCT pa ne bodo veljale v nekaterih posebnih primerih.

ZAČASNA SPREMEMBA LOKACIJE IZVAJANJA HITRIH ANTIGENSKIH TESTOV V ZD NOVO MESTO

Iz novomeškega Zdravstvenega doma medtem sporočajo, da se z jutrišnjim dnem (7.9.2021) začasno spreminja lokacija izvajanja hitrih antigenskih testov.

Do sedaj se je testiranje izvajalo v KC Janeza Trdina, od jutri dalje pa se bo izvajalo na sedežu zavoda (v šotoru nasproti lekarne).

Med delavniki bo potekalo po naslednjem urniku:

PONEDELJEK: 08.00 – 15.30

SREDA: 08.00 – 15.00

PETEK: 11.00 – 15.30

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava