Razstava Mateje Marinko: Lepa Vida

27.8.2021 | 08:50

Mateja Marinko

Mateja Marinko

Mateja z družino

Mateja z družino

Ljubiteljska slikarka Mateja Marinko je Gorenjka po rodu, a že nekaj let živi in ustvarja na Dolenjskem; otroštvo je preživela v Logu nad Škofjo Loko, zdaj pa z možem in s štirimi otroki živi v Mekinjah nad Stično. Včeraj so na prizorišču za ivanško knjižnico pod okriljem projekta Srečava se v knjižnici odprli njeno razstavo z naslovom Lepa Vida, ki je nastala v duhu Jurčičevega leta.

Marinkova je povedala zanimivo zgodbo, kako jo je poklicna pot kot diplomatko Ekonomske fakultete najprej odnesla v finance ameriškega farmacevtskega podjetja, tam je občutila pravi kapitalizem, po 15 letih pa se je odzvala klicu v umetnost. Dodatno motivacijo za nov poklic ji je dala akademska slikarka in mag. umetnosti Nataša Jan Virant, pri kateri se je izobraževala.

»Rada imam ljudi, njihove obraze, zlasti oči. Želim ujeti lepoto osebe, trenutek in občutke. Obraz pove več kot tisoč besed, odraža človekovo življenje, njegovo srečo, veselje, pa tudi bolečino,« pravi umetnica, ki slika v vseh tehnikah, njena dela pa so naprodaj v različnih internetnih galerijah. Največ dela z ameriškim trgom.

Na odprtju je Marinkovo spremljala njena širša družina (hči, starši, babica in stric), pa tudi njene kolegice iz Likovnega društva Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični. Veliko navdušenja je požel glasbeni gost Nejc Bavdek.

Janja Ambrožič
Knjižnica Ivančna Gorica

Galerija

m0
m1
m2
m3
m4
m7
m8
m9
m99
Marinkova in Milka Gruden iz likovnega drustva
Mateja Marinko
Z druzino

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava