DL: Kmetijska šola na Sevnem - Če bo krožišče, bo za vse bolje

5.8.2021 | 12:00

Sevno, šolski kompleks

Sevno, šolski kompleks

Bralec iz Novega mesta je pri kmetijski šoli na Sevnem naletel na precejšnjo prometno gnečo. Kot je dejal, je opazil, da avtobusi, ki pripeljejo oziroma odpeljejo dijake, obračajo v križišču. »Ko dijaki vstopajo na avtobus, je v tistem prostoru kar velika gneča. Predlagal bi, da bi postajališče umaknili bolj proti šoli. To bi bilo bolje tudi za dijake, ki se vozijo z avtobusom,« je rekel.

Ravnateljica Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije Vida Hlebec je povedala, da avtobusi obračajo v bližini šole. Veliko lažje bi bilo, če bi bilo tam krožišče. Pouk v šoli se konča okrog pol dveh in takrat je največja gneča na postajališču. Takrat je potrebna na tistem območju še toliko večja previdnost v prometu in tedaj morajo preostali vozniki, če pripeljejo prav takrat mimo, mogoče tudi malo počakati, se strinja ravnateljica. Krožišče na tistem mestu bi bilo, kot rečeno, tudi po ravnateljičinem mnenju dobrodošla rešitev ne samo za promet, povezan z izobraževalnim središčem Grm, ampak tudi za promet na Trško goro in s Trške gore.

Skupaj z Grmom Novo mesto se torej pustimo presenetiti morebitnim načrtovalcem prometnih poti v Mestni občini Novo mesto, ki bi utegnili svoje skicirke v prihodnje ustvarjalno približati omenjenemu izobraževalnemu, razvojnemu in oskrbnemu središču pod Trško goro.

Članek je bil objavljen v 20. številki Dolenjskega lista 20. maja 2021 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava