Vaš komentar: Južnokorejci za odtenek boljši

1.8.2021 | 11:30

Vaš komentar: Južnokorejci za odtenek boljši

Slovenska reprezentanca je v prvem krogu ekipnega tekmovanja doživela poraz – To je bila tekma za namiznoteniške sladokusce: napeta, izenačena in z lepimi točkami

Žal se tokratne previdne napovedi 'prvega loparja' slovenske reprezentance in krkaša Darka Jorgića pred ekipnim nastopom na olimpijskih igrah niso uresničile. Dejal je, navajamo: »Če hočeš v ekipnem delu do kolajne, moraš premagati vsaj eno ekipo. Koreja je premagljiva, če bomo vsi trije dobro igrali.« Kasnejše tekme so potrdile, da je imel član NTK Krka le deloma prav, saj so v današnji tekmi res odločale malenkosti.

Poudariti moramo, da so vsi trije slovenski reprezentanti dobro igrali, a so bili Korejci – zelo resni kandidati za eno od olimpijskih odličij - v slabe tri ure dolgem dvoboju vendarle za odtenek boljši. Tekma je bila kot nalašč za sladokusce: napeta, izenačena, s številnimi lepimi točkami. Jorgić, Kožul in Tokić so se tokrat pomerili z res razpoloženimi nasprotniki, ki so vsi trije na svetovni rang listi pred našimi. Zmago je prispeval Tokič, Jorgić je klonil s tesnim izidom 3:2, Kožul pa 3:1. Sreča, kot radi rečemo v žargonu športnikov, je tokrat hrbet obrnila našim, ki pa so poraz prenesli v stilu velikih športnikov: športno!

Posamične tekme: Kožul/Tokić – Lee/Jeoung 0:3, Jorgić – Jang 2:3, Tokić – Yeoung, 3:1, Kožul – Jang 1:3.

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava