Tokio 2021: Jorgić med osmerico veličastnih

29.7.2021 | 09:50

Darko Jorgić v četrtfinalu olimpijskega turnirja proti levorokemu Tajvancu Linu

Darko Jorgić v četrtfinalu olimpijskega turnirja proti levorokemu Tajvancu Linu

Krkaš Darko Jorgić pristal med osmimi najboljšimi igralci tokijskega namiznoteniškega olimpijskega turnirja, kar je izjemen, zgodovinski uspeh – Na vrsti so ekipni boji

Član NTK Krka Novo mesto Darko Jorgić je v četrtfinalu namiznoteniškega olimpijskega turnirja izgubil proti odličnemu levorokemu Tajvancu Jun Džu Linu s 4:0. Peti nosilec na olimpijskem turnirju je srečanje proti slovenskemu reprezentantu odigral v visokem ritmu, uspevalo mu je vse in se zasluženo uvrstil v boje za medalje.

Darko Jorgić je z uvrstitvijo med osem najboljših tega turnirja dosegel največji uspeh slovenskega namiznega tenisa na olimpijskih igrah. Vsekakor je treba dodati, da si je zgodovinski spopad med osmimi najboljšimi igralci priboril povsem zasluženo, zato je prav, da naštejemo osem veličastnih iz Tokia 2021: Fan in Ma (prvi in drugi nosilec turnirja, Kitajska), Jeoung (deseti nosilec, J. Koreja) Lin (5, Tajvan), Calderano (4, Brazilija), Ovčarov (7, Nemčija), Assar (28, Egipt).

Sedaj se bo član osmerice veličastnih osredotočil na nov krog tekmovanja in le upamo lahko, da bo slovenska štiričlanska ekipa, v kateri so trije krkaši (Kožul, Jorgić, P. Hribar) v ekipni konkurenci spisala tako lepo športno pravljico kot jo je Darko Jorgić.

J. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava