Zgodovinska zmaga Jorgića; na koncu brez boja za odličja

28.7.2021 | 08:15

Zgodovinska zmaga Jorgića; na koncu brez boja za odličja
Zgodovinska zmaga Jorgića; na koncu brez boja za odličja
Zgodovinska zmaga Jorgića; na koncu brez boja za odličja

Za začetek poročila nekoliko hudomušno: Japonec tokrat ni toliko 'kričal' - Harimoto – Jorgić 3:4 - Član NTK Krka Novo mesto je svojo preroško napoved udejanil, se uvrstil v četrtfinale, kar je največji olimpijski uspeh za slovenski namizni tenis – Danes v boju za olimpijske medalje!

Na olimpijskih igrah odpraviti četrtega igralca sveta, ki je tretji nosilec olimpijskega velikega turnirja, so seveda sanje prav vsakega igralca tega sveta. In zanimivo je, da je šel včeraj v ta dvoboj krkaš Darko Jorgić miren in samozavesten. Njegova izjava pred tekmo 'Ni nepremagljiv. Dvoboj bo vsekakor težak. Skušal se bom taktično dobro pripraviti. Mislim, da ima zelo malo slabih točk, ampak skušal jih bom odkriti in presenetiti Harimota na domačih tleh', je bila za dobre poznavalce najboljšega igralca slovenske reprezentance nekoliko presenetljiva. A očitno je Jorgić vedel, kaj govori. Mi lahko samo parafraziroma: »Jorgić je našel Harimotojevo Ahilovo peto! Je v boju za olimpijsko medaljo.« Rezultat: 4:3 (-10, 9, 3 -10, -8, 7, 7).

V četrfinalu bo igral s sedmim igralcem svetovne lestvice Tajvancem Yun Ju Lino in se boril za kolajno! Držimo pesti.

                                                                                                                        J. P.

(pripis uredništva: Za polfinale se bo Jorgić boril danes ob 9. uri.)

Dodano ob 9.40:

Darko Jorgić ostal brez boja za odličja

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki se je na olimpijskih igrah v Tokiu po blestečih predstavah proti višje rangiranim tekmecem uvrstil v četrtfinale, je danes končal nastope med posamezniki. Šesti igralec sveta Tajvanec Yun-ju Lin je bil zanesljivo boljši in po vsega 25 minutah igre zmagal s 4:0 (4, 7, 4, 6).

Jorgić si je zgodovinski preboj med osem najboljših na OI priboril po zmagi proti tretjemu nosilcu, Japoncu Tomokazuju Harimotu.

Pred dvobojem z Linom si je zaželel, da ne bi podlegel pritisku. A za zdaj še 22-letni Hrastničan je hitro končal četrtfinalno tekmo proti tajvanskemu levičarju, ki je bil na teh igrah že bronast v mešanih dvojicah, četudi se je dobro boril.

Jorgić je bil v uvodnem krogu olimpijskega turnirja kot 18. nosilec prost, v drugem krogu pa je po izjemno dramatičnem 55-minutnem obračunu na kolena spravil Španca Alvara Roblesa s 4:3. Za vstop med 16 najboljših je spet po sedmih nizih izločil še Britanca Liama Pitchforda, 15. igralca na svetu, med najboljšo osmerico pa še tretjega nosilca Harimota s 4:3.

Na teh igrah ga čaka še nastop na ekipni tekmi.

STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava